​PSG a invitat pompierii parizieni care au luptat pentru stingerea incendiului de la Catedrala Notre-Dame la meciul cu AS Monaco, din etapa a XXXIII-a a campionatului francez Ligue 1, informează lefigaro.fr, potrivit News.ro.

Logo PSGFoto: 1000logos.net

Brigada de pompieri din Paris a primit 500 de invitaţii la meci, iar doi pompieri vor da lovitura de începere a partidei.

Jucătorii liderului campionatului Franţei vor purta tricouri speciale cu acest prilej, pe care va fi imprimată imaginea catedralei. Sponsorii care îşi aveau numele imprimiate în mod obişnuit pe tricourile parizienilor au acceptat să cedeze "spaţiile" pentru această iniţiativă. În plus, în locul numelor jucătorilor de pe spatele tricourilor va apărea "Notre-Dame".

O ediţie limitată a acestor tricouri, de 1.000 de bucăţi, va fi comercializată la preţul unitar de 100 de euro, iar banii încasaţi vor fi donaţi pompierilor.

Antrenorul Thomas Tuchel a declarat că speră ca vedeta Neymar să revină pe teren după accidentare cu ocazia acestui meci care le-ar putea asigura celor de la PSG al optulea titlu de campioni ai Franţei, al doilea consecutiv. Brazilianul de 27 de ani nu a mai jucat din 23 ianuarie, când s-a accidentat la un deget al piciorului drept, la partida cu Strasbourg.

Angel Di Maria, Marquinhos şi chiar Edinson Cavani ar putea reveni şi ei după accidentări, la meciul de pe Stadionul Parc des Princes.

Partida PSG - Monaco va avea loc duminică, de la ora 22.00. De un punct are nevoie formaţia PSG pentru a deveni campioană, dar şi Lille o poate ajuta să se încoroneze, dacă nu va câştiga la Toulouse (duminică, ora 16.00).