​Mohamed Salah (26 de ani) a fost inclus de revista TIME în topul celor mai influenţi 100 de oameni din lume, iar în numărul din această săptămână, egipteanul a atins un subiect delicat din Orientul Mijlociu, referitor la drepturile femeilor, informează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vedeta lui Liverpool a devenit foarte popular, mai ales în rândul musulmanilor, odată cu performanţele importante atinse alături de "cormorani" şi a ales să se implice şi el în lupta pentru combaterea discriminării femeilor.

"Cred că trebuuie să schimbăm modul în care tratăm femeile în cultura noastră. Nu este un lucru opţional! Susţin şi mai mult femeile faţă de cum o făceam înainte. Cred că merită mai mult decât ceea ce primesc acum", a declarat Salah, pentru sursa citată.

Liverpool l-a transferat pe Salah în 2017, pentru 42 de milioane de euro, după un sezon bun avut la AS Roma. Egipteanul a avut un sezon excepţional, marcând de 44 de ori, fapt care l-a făcut foarte celebru în rândul fanilor din ţara sa şi nu numai. "Mă simt ca şi cum aş fi copilul lor", a mai spus atacantul, care a condus-o pe Egipt, anul trecut, pentru prima oară la un Campionat Mondial după 28 de ani.

Elevul lui Klopp a dezvăluit că nu îşi petrece timpul liber într-un mod foarte deosebit, preferând să stea alături de fetiţa sa, în vârstă de cinci ani: "Îmi trăiesc viaţa într-un mod normal. În mare parte stau acasă, nu-mi place să ies afară", a încheiat acesta.

În acest sezon, Salah a marcat 22 de goluri pentru Liverpool. Echipa sa este aproape de calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, după ce, în manşa tur a sferturilor, a învins-o pe FC Porto, scor 2-0. De asemenea, Liverpool menţine şanse reale pentru câştigarea titlului în Premier League, ocupând primul loc, cu 85 de puncte, la două în faţa lui Manchester City, dar cu un meci mai mult disputat.