Partida dintre CFR Cluj și FCSB s-a încheiat fără goluri, dar și fără niciun șut pe poartă. Un fotbal chinuit din partea ambelor echipe, care s-au temut să atace și au părut mulțumite cu un egal. FCSB a arătat prea puțin pentru o echipă care își dorește să câștige titlul, lipsită de motivație și fără inspirație. În plus, echipa lui Mihai Teja a fost salvată de două ori de bară, la loviturile lui Vinicius (45+1') și Moutinho (85'). În urma acestui rezultat, ardelenii rămân la trei puncte în fruntea clasamentului și sunt favoriți la câștigarea campionatului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Teixeira: "Nu cred că a fost un meci frumos pentru spectatori"

"Nu cred că a fost un meci frumos pentru spectatori. Prima repriză am dominat-o noi, apoi am intrat în jocul lor şi nu ne-a ajutat cu nimic. Este un egal care ne ajută în lupta pentru titlu. CFR este o echipă foarte bună, pragmatică, trebuie să fim şi noi pragmatici. Păcat că nu am câştigat, dar avem încredere că în meciul următor vom urca pe primul loc. Mai sunt cinci meciuri, cinci finale, suntem încrezători că putem câştiga titlul", a declarat Teixeira la Digisport.

Deac: "Aşa a arătat jocul - două echipe care se tem şi nu vor să piardă"

"Cred că e un rezultat echitabil. Prima repriză le-a aparţinut lor, ne-au dominat la toate capitolele. A doua repriză ne-am dus noi peste ei şi cu puţin noroc puteam câştiga, dar per total este un rezultat echitabil. Aşa a arătat jocul: două echipe care se tem şi nu vor să piardă", a spus Deac la Digi Sport.

Junior Morais: "Trebuie să ne câştigăm meciurile şi să aşteptăm greşeala CFR-ului"

"Cred că echipa a jucat bine, mai avem cinci meciuri, trebuie să le câştigăm neapărat. Pe final, CFR a făcut presiune mai multă, dar FCSB a arătat un fotbal frumos, a pasat foarte bine. Acum trebuie să ne câştigăm meciurile şi să aşteptăm greşeala CFR-ului. Trebuie să credem până la final", a declarat Morais la Digisport.

Ce au spus cei doi antrenori:

Dan Petrescu: "Singurul lucru pozitiv este că avem totul în mâna noastră"

"Toate meciurile din ultimul timp între CFR ŞI FCSB au fost pe aceaşi nivel, n-au fost multe ocazii. Per total meritam mai mult în funcţie de ocaziile mari pe care le-am avut. Dacă ai două bare şi nu câştigi… În prima repriză a fost mai bună FCSB decât noi. Noi abia în ultimul minut am avut prima ocazie în prima repirză. În repriza a doua am fost mai energici. Moutinho şi Costache au intrat destul de bine. E clar că FCSB are un lot foarte bun şi s-a văzut că nu e uşor să joci împotriva lor.

Ocaziile mai mari ale noastre au fost, astea două bare. Repriza a doua nu mai ţin minte nimic de la FCSB, asta înseamnă că am fost mai buni. Însă pe tabelă scrie 0-0, înseamnă că atât am meritat. În meciurile cu Craiova şi cu FCSB meritam mai mult. Înainte să vin eu se câştiga pe bandă rulantă. În fotbal fără noroc.. Dacă Moutinho intra mingea bară gol eram toţi mari acum", a spus Petrescu la Digi Sport, potrivit News.ro.

El a precizat că nu are ce să îi reproşeze brigăzii de arbitri: "Nu avem ce să reproşăm arbitrului. Au fost câteva faulturi la care am sărit toţi, dar nimeni un e perfect, nu au fost probleme mari".

Dan Petrescu a menţionat că lupta pentru titlu va fi în continuare foarte grea. "Singurul lucru pozitiv este că avem totul în mâna noastră. Deja sunt cu gândul la ce trebuie să facem la următorul meci, unul foarte, foarte greu. Programul cel mai bun… Acum noi jucăm ultimul meci pe Arena Naţională şi nu e uşor. Normal programul ar fi mai bun pentru ei", a afirmat el.

Mihai Teja: "Suntem acolo, suntem în cărţi, era mult mai bine să câştigăm"

"Se putea mai mult, ne doream mai mult, doream să câştigăm, am venit să câştigăm. Felicit jucătorii pentru atitudine, au avut o atitudine bună. Nimic nu este terminat, mai sunt cinci etape şi se poate întâmpla orice. Suntem acolo, suntem în cărţi, era mult mai bine să câştigăm, dar am jucat, totuşi, în deplasare, cu o echipă bună, organizată, care nu riscă nimic şi s-a terminat egalitate. Ne-am dorit mult să riscăm, am încercat, am schimbat ofensiv cât am putut, toţi jucătorii pe care i-am avut pe bancă, dar nu s-au creat foarte multe ocazii pentru că nu este uşor şi CFR este o echipă foarte bine organizată, nu îţi lasă spaţii, nu intră într-un joc deschis, dar noi avem încredere că se poate întâmpla orice.

Băieţii sunt un pic supăraţi în vestiar că nu au câştigat, au simţit că pot mai mult, dar asta este. Luăm meci cu meci. Eu cred că putem să câştigăm acasă împotriva lor, cu titlul pe masă, cu siguranţă vor fi şi suporterii în număr mare alături de noi. Bizonul era obosit, de aceea l-am schimbat. Cred că am controlat în totalitate prima repriză, cei de la CFR s-au apărat foarte bine în 20, 30 de metri, nu ne-au lăsat spaţii foarte multe, ştiam că sunt o echipă care abia aşteaptă să joace pe contraatac şi aşteaptă fazele fixe.

A doua repriză ne-am dorit, dar n-am reuşit, n-am putut mai mult. Nu se schimbă nimic (n.r. - în privinţa şanselor la titlu), trebuie să câştigăm toate cele cinci meciuri rămase. Dacă le câştigăm pe toate, sunt şanse. Pintilii nu era sută la sută, nu a putut să evolueze astăzi, şi-a dorit foarte mult, dar nu am vrut să riscăm. Este mai bine să-l avem în celelalte cinci etape", a declarat Teja, la DigiSport.

Clasament play-off:

1. CFR Cluj (5:1) 38 puncte

2. FCSB (8:4) 35

3. U Craiova 1948 CS (5:5) 30

4. FC Viitorul (8:4) 29

5. Astra Giurgiu (1:8) 21 (- un joc)

6. Sepsi (1:6) 20 (- un joc)

Programul celor două echipe până la finalul sezonului:

Sepsi - CFR Cluj

CFR Cluj - Viitorul Constanța

Astra - CFR Cluj

CFR Cluj - U Craiova 1948 CS

FCSB - CFR Cluj

Viitorul Constanța - FCSB

FCSB - Astra

U Craiova 1948 CS - FCSB

Sepsi - FCSB

FCSB - CFR Cluj

Desfășurarea livetext a partidei:

Final de meci. CFR Cluj vs FCSB 0-0.

90+2' Morais si Tanase se aleg si ei cu cate un cartonas galben.

90' Se arata doua minute de prelungiri.

90' Ambii antrenori fac ultima schimbare. La CFR intra Hoban si iese Djokovic, iar FCSB intra Nedelcu si iese Teixeira.

86' Morais opreste prin fault un contraatac al clujenilor si vede cartonasul galben.

85' FCSB este salvata din nou de bara. Moutinho prinde un sut excelent din afara careului, dar mingea se opreste in bara din dreapta portii lui Balgradean.

80' Filip incaseaza un cartonas galben dupa un fault facut la mijlocul terenului asupra lui Omrani.

76' Mihai Teja il trimite pe Hora in locul lui Gnohere.

71' Dan Petrescu face a doua schimbare: iese Culio, intra Moutinho.

70' Prima schimbare la FCSB: iese Coman, intra Morutan.

65' Dennis Man este lansat foarte bine in flancul stang, intra in careu, incearca sa treaca de Camora, dar portughezul intervine si respinge mingea in corner. De la margine s-a aratat insa aut de poarta.

61' Prima schimbare in echipa CFR-ului: iese Bud, intra Costache.

60' Tanase scapa spre poarta lui Arlauskis, dar Camora intervine la timp si il deposedeaza pe atacantul ros-albastrilor.

55' Camora il loveste cu piciorul in figura pe Filip si scapa doar cu un cartonas galben.

52' Djokovic vede cartonasul galben dupa ce l-a tras de tricou pe Junior Morais

46' Istvan Kovacs fluiera inceputul reprizei secunde.

S-a incheiat prima repriza. CFR Cluj - FCSB 0-0.

45+1' Bara CFR Cluj. Vinicius a reluat foarte bine cu capul o centrare venita dintr-un corner executat de Deac, iar mingea a lovit bara din stanga portii lui Balgradean.

42' Teixeira trimite in dreapta catre Gnohere, cu un exterior de mare efect, atacantul ros-albastrilor scapa spre poarta lui Arlauskis, dar suteaza dezamagitor.

34' Florin Tanase reia cu capul o centrare de pe dreapta a lui Romario Benzar, insa mingea se duce pe langa poarta.

27' Istvan Kovacs arata primul cartonas galben. Cristea este cel sanctionat, dupa un fault dur asupra lui Djokovic.

24' Omrani se resimte dupa ce s-a ciocnit cu Teixeira. Jucatorul CFR-ului primeste ingrijiri medicale la marginea terenului.

19' Cursa frumoasa a lui Man, care ii trimite in dreapta lui Gnohere. "Bizonul" centreaza, insa in careu nu se afla decat Florin Tanase, care a fost depasit de minge.

13' Cea mai mare ocazie de pana acum ii apartine echipei lui Mihai Teja. Dennis Man a tras puternic de la marginea careului de 16 metri, iar balonul s-a dus foarte aproape de bara din dreapta portii aparate de Arlauskis.

7' Prima actiune importanta a celor de la FCSB. Junior Morais a incercat o centrare, dar mingea a fost retinuta de Arlauskis.

5' Cele doua echipe se tatoneaza. Niciuna nu risca in acest debut de meci.

Micuta galeria a FCSB-ului domina fundalul sonor in Gruia. Bogdan Mara declara inaintea partidei ca sunt mai multe cereri decat biletele disponibile, insa foarte multe locuri din tribune sunt goale.

1' A inceput meciul. Formatia ros-albastra a avut lovitura de start.

Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Vinicius, Boli, Camora - Bordeianu - Culio - Djokovic - Omrani, Bud, Deac. Antrenor: Dan Petrescu.

Rezerve: Fernandez, Peteleu, Mureșan, Hoban, Moutinho, Păun, Costache

Absent: Țucudean

FCSB: Bălgrădean - R. Benzar, Planic, I. Cristea, J. Morais - Filip, Teixeira - Man, Tănase, Fl. Coman - Gnohere. Antrenor: Mihai Teja.

Rezerve: A. Vlad, Nedelcu, Moruțan, Hora, Stoian, M. Roman I, Fl. Matei

Absenți: Pintilii, Bălașa, Momcilovic, Al. Stan (accidentați)

Partida va fi condusă la centru de Istvan Kovacs. Acesta va fi ajutat de asistenţii Vasile Marinescu şi Mircea Orbuleţ. Arbitru de rezervă va fi Marcel Bîrsan, iar observatori Aron Huzu şi Mircea Călin.

CFR Cluj vs FCSB în Liga 1

Întâlniri directe: 53

Victorii CFR Cluj: 12

Victorii FCSB: 20

Remize: 21

Palmares cu CFR gazdă

Întâlniri: 27

Victorii CFR Cluj: 8

Victorii FCSB: 7

Remize: 12

Ultima victorie obținută de roș-albaștri pe terenul ardelenilor datează din 10 august 2014, scor 1-0.

CFR Cluj vs FCSB, ultimele întâlniri directe:

CFR Cluj - FCSB 0-0 (aprilie 2019)

FCSB - CFR Cluj 0-2 (decembrie 2018)

CFR Cluj - FCSB 1-1 (septembrie 2018)

FCSB - CFR Cluj 1-1 (aprilie 2018)

CFR Cluj - FCSB 1-1 (martie 2018)

FCSB - CFR Cluj 1-1 (februarie 2018)

CFR Cluj - FCSB 1-1 (septembrie 2017)

Rezultatele înregistrate de cele două echipe în play-off:

CFR Cluj - trei victorii, o remiză

CFR Cluj - Sepsi 3-1

Viitorul - CFR Cluj 0-1

CFR Cluj - Astra 1-0

Craiova - CFR Cluj 0-0

FCSB - trei victorii, o înfrângere

FCSB - Viitorul 1-2

Astra - FCSB 0-2

FCSB - Craiova 3-2

FCSB - Sepsi 2-0