Istvan Kovacs va arbitra la turneul final al Campionatului European under 21, în această vară, competiţie la care echipa României este calificată, a anunţat FRF, potrivit News.ro.

Istvan KovacsFoto: Wikipedia

Kovacs îi va avea ca asistenţi pe Ovidiu Artene şi Vasile Marinescu.

Pentru turneul din iunie au fost selecţionate nouă brigăzi de arbitri din următoarele ţări: Belarus, Bulgaria, Israel, Letonia, Olanda, Romania, Scoţia, Serbia şi Suedia.

Kovacs a mai arbitrat la Campionatul European, dar cel rezervat juniorilor under 19, în 2014. Atunci a condus două meciuri din faza grupelor şi o semifinală, Portugalia – Serbia.

Campionatul European se va disputa în perioada 16-30 iunie, în cinci oraşe din Italia şi în San Marino: Bologna, Reggio nell’Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Din cele trei grupe se vor califica în semifinale câştigătoarele şi cea mai bună ocupantă de pe locul secund.

Euro-2019 va debuta pe 16 iunie, iar adversarii tricolorilor antrenaţi de Mirel Rădoi vor fi, în grupa C, reprezentativele Croaţiei (18 iunie, San Marino, 19.30), Angliei (21 iunie, Cesena, 19.30) şi Franţei (24 iunie, Cesena, 22.00).