Formaţia Dijon a remizat, vineri, pe teren propriu, scor 0-0, cu echipa Amiens, într-un meci din etapa a XXXII-a a campionatului Franţei, întrerupt cinci minute din cauza scandărilor rasiste, scrie News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit L’Equipe, Naïm Sliti (Dijon) se pregătea să execute un corner, în minutul 78, când căpitanul oaspeţilor Prince Gouano a fost ţinta unor scandări rasiste din public. Jucătorii au reacţionat părăsind terenul. După cinci minute, ei au revenit şi jocul s-a reluat.

Unii dintre fotbalişti au vorbit cu suporterii. La revenirea pe teren, jucătorii au convenit că dacă vor mai auzi scandări rasiste echipele vor pleca la vestiare.

În minutul 90+3, de la Amiens a fost eliminat Gnahore.

"Suntem în secolul XXI, este inadmisibil. Am cerut să se oprească jocul pentru că suntem cu toţii egali. Evident, sunt culori, dar trebuie să privim lucrurile dincolo de asta. Suntem cu toţii oameni. Cuvântul esenţial pentru mine este iubire. Trebuie să îţi iubeşti aproapele. Ceea ce nu s-a făcut. Însă şi cel care a greşit este om. Greşeala este umană. La final m-am dus la suporteri pentru a-I aplauda. Vreau doar să transmit un mesaj de dragoste", a declarat la finalul meciului Prince Gouano, pentru beIN Sports.