Formatul Supercupei Spaniei va înregistra o schimbare radicală începând cu sezonul 2019/2020. Spre deosebire de structura actuală, în care echipele ce disputau Supercupa Spaniei erau câștigătoarea La Liga și câștigătoarea sau finalista Copa del Rey (dacă deținătoarea ambelor trofee era aceeași), noua competiție se va desfășura între patru echipe.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ba mai mult, data disputării finalei fiind și ea schimbată, urmând ca evenimentul să aibă loc nu mai devreme de luna ianuarie și nu înainte de sezonul regulat cum a fost până în prezent, informează Marca.com.

Ce echipe ar putea să participe anul viitor la SuperCupa

Cele patru echipe ce vor lua startul noului format sunt următoarele: primele două clasate în sezonul La Liga din acest sezon (poziții ocupate în acest moment de Barcelona și Atletico), câștigătoarea Copa del Rey din acest sezon (în cazul în care deținătoarea Cupei este una ce se va clasa pe cele două poziții din La Liga, locul va fi ocupat de finalista Cupei), în timp ce a patra echipă va fi desemnată deținătoarea celor mai multe trofee dintre semifinalistele Cupei, adică în cazul de față Real Madrid, galacticii având mai multe trofee câștigate decât contracandidata Betis (19-2 trofee Copa del Rey).

Locația Supercupei Spaniei va fi stabilită în afara țării, respectând astfel regula de anul trecut, când pentru prima dată finala s-a disputat în Maroc și nu în Spania cum era de obicei. Deținătoarea trofeului este Barcelona, aceasta a obținut cupa după 2-1 cu Sevilla.

De asemenea, Marca precizează că data când se va disputa finala va fi confirmată de Federația Spaniolă de Fotbal pe 29 aprilie.