Învinsă de Manchester City în ultimele trei meciuri directe, Tottenham a obținut victoria în fața "cetățenilor" într-un moment extrem de important. Echipa lui Mauricio Pochettino s-a impus cu 1-0 și are prima șansă la calificarea în semifinalele Champions League. City a avut ocazia să deschidă scorul, dar Aguero a irosit o lovitură de la 11 metri în minutul 13. Unicul gol al partidei a fost semnat de Heung-Min Son, în minutul 78.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rezumatul meciului Tottenham vs Manchester City.

Într-o atmosferă superbă pe noua arenă de un miliard de lire sterline, Tottenham a început mai bine partida cu Manchester City, având o primă ocazie importantă după opt minute, prin Dele Alli.

Patru minute mai târziu, Danny Rose a atins mingea cu mâna la un șut al lui Sterling. Bjorn Kuipers a consultat arbitrajul video și a dictat penalty pentru City. Kun Aguero a fost responsabilul cu execuția loviturii de pedeapsă, însă minutul 13 s-a dovedit a fi unul cu ghinion pentru el. Hugo Lloris a plonjat bine spre stânga şi a apărat şutul la semi-înălţime al argentinianului.

Până la pauză, Kane l-a pus la încercare pe Ederson, dar tabela a rămas neschimbată. În repriza secundă, Tottenham a primit o lovitură grea, Kane ieșind accidentat de pe teren în minutul 58. Fabian Delph l-a călcat pe gleznă pe starul celor de la Spurs, iar Pochettino a fost nevoit să facă schimbare (Lucas a intrat în locul lui Kane).

În minutul 71, Pep l-a trimis în luptă pe Gabriel Jesus, însă Tottenham a fost cea care a marcat. Son (78') a deschis scorul după o fază care a fost analizată cu VAR. Sud-coreeanul a primit la limita offside-ului de la Eriksen, a menţinut cu greu mingea în teren, iar apoi a găsit un culoar și l-a învins pe Ederson.

Pep Guardiola și-a adus aminte că îi are pe bancă pe De Bruyne şi Sane, dar i-a trimis în teren abia în minutul 89. Finalul partidei a fost condimentat de o intrare a unui fan pe teren şi o nouă ocazie a lui Son. S-a terminat 1-0 pentru Tottenham și se anunță un retur de foc pe "Etihad Stadium", pe 17 aprilie, de la ora 22:00.

La primul meci de Champions League pe noul stadion al lui Tottenham au asistat 60.044 spectatori.

S-ar putea să te intereseze și:

Accidentarea lui Harry Kane este una serioasă - Ar putea lipsi până la finalul sezonului