Alex Ferguson, managerul lui Manchester United, a declarat ca visul sau dintotdeauna a fost sa realizeze pe Old Trafford o echipa precum celebra “Busby Babes” care incanta Marea Britanie si lumea fotbalistica, informeaza gazzette-news.co.

“Ei reprezinta cu adevarat istorie. Modul in care Sir Matt Busby a reusit sa construiasca o echipa fantastica m-a fascinat intotdeauna. Incerc de cand ma stiu sa fac ceea ce a reusit el. Increderea in jucatorii tineri ne-ar putea ajuta enorm in incercarea de a realiza o echipa fantastica. Ramane deosebit modul in care au cucerit Cupa Campionilor in anul 1968 si o gramada de trofee intr-o perioada de numai 10 ani. Eu sunt aici de 21 de ani si am cucerit numai o singura data Liga Campionilor”, a precizat Sir Alex Ferguson.

In data de 6 februarie 1958, aeronava in care se gaseau jucatorii de la Manchester United a ratat decolarea de pe Aeroportul din Munchen, ciognindu-se de mai multe cladiri si luand foc. Au murit 23 de persoane, dintre care sapte jucatori de baza ai “Diavolilor Rosii”: Roger Byrne, Billy Whelan, Tommy Taylor, Mark Jones, Eddie Colman, Geoff Bent si David Pegg. Toti fotbalistii avea sub 25 de ani, de aici venind si numele de “Busby Babes”.

Aceasta tragedie nu l-a putut opri insa pe Busby, cel care a adus Cupa Campionilor la Manchester 10 ani mai tarziu, cu o echipa din care faceau parte Charlton si George Best.