Chiar dacă a început mai greu (Lloris a apărat un penalti executat de Aguero), a rămas fără Harry Kane încă din minutul 58 (s-a accidentat la gleznă după un duel cu Delph) și se află la 16 puncte în urma cetățenilor în campionat, Tottenham s-a impus în fața echipei lui Pep Guardiola, grație reușitei lui Heung-min Son din minutul 78, și va porni cu șanse bune la calificare în returul de pe Etihad Stadium din data de 17 aprilie. În celălalt meci al serii, Liverpool și-a îndeplinit misiunea pe Anfield, a câștigat cu 2-0 meciul cu Porto și pleacă drept mare favorită pentru un loc în careul de ași al Champions League. "Cormoranii" au fost mai cinici în fața porții (Marega a avut un duel personal cu Alisson, brazilianul blocându-l de fiecare dată pe atacantul lusitanilor), iar Keita și Firmino au adus o victorie liniștitoare pentru trupa lui Jurgen Klopp.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Desfășurarea livetext a celor două partide:

  • Tottenham vs Manchester City 1-0 (Heung-min Son '78)

Au evoluat echipele:

Tottenham: Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Sissoko, Winks (Wanyama '81) - Alli (Llorente '87), Eriksen, Son - Kane (Lucas '58). Antrenor: Mauricio Pochettino

Manchester City: Ederson - Walker, Ot6amendi, Laporte, Delph - Gundogan, Fernandinho, David Silva (De Bruyne '89) - Mahrez (Sane '89), Aguero (Gabriel Jesus '71), Sterling. Antrenor: Pep Guardiola

Arbitri: Björn Kuipers (central), Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (asistenți) - toți din Olanda; Al patrulea oficial: William Collum (Scoția); VAR: Danny Makkelie (Olanda); Asistent VAR: Pol van Boekel (Olanda)

Final de meci. Tottenham obține o victorie foarte importantă, fără gol primit pe teren propriu.

'78 Gol Tottenham! Heung-min Son deschide scorul pentru gazde cu un șut pe jos, din apropierea careului mic, după ce a trecut de Delph. Faza a fost una controversată, cetățenii reclamând pe rând o poziție de ofsaid și faptul că sud-coreeanul ar fi ieșit cu mingea din spațiul terenului, însă Kuipers a validat golul după analiza VAR. Eriksen este cel care a pasat decisiv.

'58 Kane se accidentează la gleznă după un duel cu Delph și este înlocuit cu Lucas Moura.

'50 Intrat pe teren la pauză, Son pune de două ori în pericol poarta cetățenilor, însă fără succes.

Tottenham are lovitura de start în partea a doua a meciului.

Pauză pe White Hart Lane. Spurs a echilibrat jocul după penaltiul ratat de Aguero, ba chiar a avut mai multe ocazii decât echipa lui Guardiola.

'13 Penalti ratat de Aguero! Hugo Lloris a ghicit partea în care a șutat argentinianul și a păstrat tabela neschimbată.

'12 Arbitrul Bjorn Kuipers oprește meciul pentru a revedea o acțiune a cetățenilor. Acesta dictează lovitură de la 11m pentru oaspeți după ce mingea l-a lovit în mână pe Danny Rose la șutul lui Sterling.

'8 Tottenham pleacă pe contraatac, Dele Alli încearcă un voleu din marginea careului de 16m, însă nu prinde spațiul porții

'1 A început partida.

  • Liverpool vs FC Porto 2-0 (Keita '5, Firmino '26)

Au evoluat echipele:

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Milner - Fabinho, Keita, Henderson - Salah, Firmino (Sturridge '82), Mane (Origi '72). Antrenor: Jurgen Klopp

Porto: Casillas - Maxi Pereira (Fernando '77), Felipe, Eder Militao, Alex Telles - Corona, Danilo, Oliver Torres (Costa '73), Otavio - Soares (Brahimi '62), Marega. Antrenor: Sergio Conceicao

Arbitri: Antonio Mateu Lahoz (central), Pau Cebrián Devís, Roberto del Palomar (asistenți) - toți din Spania; Al patrulea oficial: Ovidiu Haţegan (România); VAR: Jesús Gil Manzano (Spania); Asistent VAR: José María Sánchez (Spania).

Final de meci. Liverpool se impune cu 2-0 și face un prim pas spre semifinalele Champions League.

'84 Salah scapă fără cartonaș (putea fi chiar și roșu) după ce l-a călcat pe picior pe Danilo.

'70 Mane încearcă un șut plasat, dar nu prinde spațiul porții.

'48 Henderson "aruncă" o minge peste apărarea lusitanilor, Mane trimite în poartă din prima, însă golul nu este validat pentru o poziție de ofsaid.

A început repriza secundă. Casillas este aplaudat de The Kop.

Pauză pe Anfield.

'33 Încă o fază superbă a cormoranilor. Firmino nu lovește bine mingea și trimite peste poartă din apropierea careului mic.

'30 Alisson este pe fază la șutul lui Marega. Lusitanii continuă atacul, Alisson respinge cu pumnul o minge, care se lovește de mână lui Alexander-Arnold înainte de a ieși în afara terenului. Lahoz are nevoie de ajutorul VAR, însă decide că nu trebuie acordat penalty. Porto primește corner, Marega mai are o oportunitate, însă trimite pe centrul porții dintr-o poziție excelentă.

'26 Gol Liverpool! Henderson trimite o pasă filtrantă excelentă pentru Alexander-Arnold, în flancul drept, iar acesta îl angajează perfect pe Firmino în fața porții, care are de îndeplinit o simplă formalitate.

'21 Salah ratează o ocazie incredibilă după ce Otavio a trimis o pasă inexplicabilă spre propria poartă. Rămas singur cu Casillas, egipteanul a încercat să trimită pe lângă portarul iberic, la colțul lung, însă mingea s-a scurs pe lângă poartă.

'18 Liverpool combină frumos, Casillas parează voleul lui Salah.

'5 Gol Liverpool! Firmino îi pasează lui Keita, iar acesta trimite un șut care este deviat de Oliver Torres în propria poartă.

'1 Meciul a început.