Viitorul a făcut o partidă excelentă la Giurgiu, în etapa a patra a play-off-ului Ligii 1, a învins-o cu 4-1 pe Astra și cu 26 de puncte ocupă locul al patrulea în clasament.

HotNews.roFoto: Hotnews

Echipa antrenată de Costel Enache a suferit a patra înfrângere în tot atâtea etape de play-off.

Cele două echipe se pot întâlni și în finala Cupei României, după ce au câștigat partida tur, în deplasare: Astra, 3-1 vs CFR Cluj; Viitorul, 2-1 vs CSU Craiova.

În minutul 21, George Ganea a deschis scorul după o combinație de manual cu Eric și un șut la vinclu. După doar șapte minute, Ciobanu a centrat perfect pentru Casap, care l-a învins pe Lazar cu o lovitură de cap.

Alibec a luat o fază pe cont propriu în minutul 34, a plecat singur de la mijlocul terenului, a trecut printre patru adversari și a redus din diferență cu un șut pe jos, la colțul lung.

Speranțele gazdelor nu au durat mult timp, pentru că Romario Pires și-a lăsat echipa în zece oameni după doar patru minute. Acesta l-a faultat pe Ciobanu și a primit al doilea cartonaș galben.

Experimentatul Eric a dus scorul la 3-1 după o oră de joc. Brazilianul a făcut un dribling scurt și l-a învins pe portarul Astrei cu un șut în diagonală, pe jos. În minutul 70, George Ganea a fost găsit de Casap cu o pasă filtrantă, iar fiul lui Ionel Ganea a făcut dubla și a stabilit scorul final.

Au evoluat echipele:

Astra Giurgiu: D. Lazar - Butean, Cestor, Crişan (Biceanu ’66), Radunovic - Romario Pires, Mrzljak, Begue - V. Gheorghe (Roşu ’46), D. Alibec, A. Llullaku (Balaure ’71). Antrenor: Costel Enache

FC Viitorul: Tordai - Mladen, Artean, P. Iacob (Leca ’46), Kuipers - Achim, Casap, Ciobanu – Eric (Pitu ’69), Calcan (Tîrcoveanu ’46), G. Ganea. Antrenor: Gheorghe Hagi

Clasament play-off:

1. CFR Cluj 4 meciuri (5-1) 37 puncte

2. FCSB 3 (6-4) 31

3. CSU Craiova 4 (4-3) 30

4. FC Viitorul 4 (6-3) 26

5. Astra Giurgiu 4 (1-8) 21

6. Sepsi 3 (1-4) 20