Philippe Coutinho (26 de ani), mijlocașul Barcelonei, a negat afirmațiile conform cărora ar fi posibilă o întoarcere a sa în această vară în Premier League, Manchester United și Chelsea fiind interesate în această perioadă de serviciile fotbalistului brazilian.

Coutinho, in tricoul BarceloneiFoto: fcbarcelona.com

Chelsea l-a văzut ca un înlocuitor potrivit pentru Eden Hazard, în cazul unei despărțiri a belgianului de londonezi, Coutinho activând în flancul stâng al celor de la Liverpool în ultimul său sezon pentru ”cormorani”.

De asemenea, Ed Woodward, vicepreședinte executiv al lui Manchester United, vrea să aducă nume importante din vară pe Old Trafford, acesta dorind sa-i ofere lui Solskjaer soluții viabile pentru o eventuală încercare de a se lupta la titlu (ultima dată când ”diavolii” s-au impus în Premier League fiind în sezonul 2012-2013).

Coutinho, cel mai scump jucător vândut din istoria campionatului englez - 135 de milioane de euro, nu s-a ridicat la nivelul așteptat de către șefii grupării ”blaugrana”.

Fluctuațiile de formă au stârnit semne de întrebare atât antrenorului, acesta schimbând în dese rânduri formula de start, cât și șefilor care se gândesc la o îndepărtare a lui Coutinho de la campioana Spaniei.

Deși pasa proastă din acest sezon, unde a reușit să înscrie doar 5 goluri în 29 etape din La Liga, și zvonurile despre o eventuală plecare nu i-au picat bine fotbalistului, acesta a oferit fanilor Barcelonei vești bune.

”Este al doilea sezon al meu la club. Am câștigat trofee și sunt întotdeauna ambițios și pretențios. Așa că, aș vrea cât mai multe. Sunt fericit. Aș vrea să rămân în Spania, acolo unde sunt la cel mai bun club din acest campionat. Gândurile mele sunt exclusiv legate de Barcelona”, a declarat Coutinho pentru Daily Mirror.