Bayern Munchen a făcut o primă repriză perfectă în fața Borussiei Dortmund (a marcat de patru ori), a câștigat cu 5-0, a trecut pe prima poziție a clasamentului și este favorită la câștigarea titlului de campioană a Germaniei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vezi aici un rezumat al partidei dintre Bayern Munchen și Borussia Dortmund.

Apărarea lui Favre a fost una problematică pe toată durata campionatului, însă lucrul acesta a fost cel mai evident în meciul de pe Allianz Arena. Depășiți aproape de fiecare dată în duelurile unu la unu și la fazele fixe, galben-negrii au avut un singur șut pe spațiul porții lui Neuer (din patru în total), față de cele zece ale bavarezilor (din 22).

Bavarezii au început mai tare partida, însă Borussia a avut prima mare ocazie. După o fază bine construită, Dahoud a trimis în bară dintr-o poziție ideală.

Hummels, fostul căpitan al celor de la Dortmund, a deschis scorul pentru gazde ('10), cu o lovitură de cap. Șapte minute mai târziu, Zagadou a gafat incredibil în apărarea Borussiei, Lewandowski a fost pe fază, a interceptat pasa francezului, a ridicat balonul peste Burki și a trimis în poarta goală cu o execuție spectaculoasă.

Trupa lui Nico Kovacs a continuat asediul la poarta lui Burki, care a fost omul primei reprize pentru oaspeți chiar dacă a primit patru goluri. Muller și Hummels l-au încercat pe rând pe elvețian, însă acesta a respins de fiecare dată în corner.

În minutul 41, bavarezii au executat rapid o lovitură liberă, peste apărarea galben-negrilor, Burki a mai parat un șut al lui Muller, gazdele au forțat, mingea a ajuns la Javi Martinez la marginea careului, iar acesta a șutat plasat și a dus scorul la 3-0. Doar două minute mai târziu, Gnabry își trecea numele pe tabelă după încă o fază la care apărarea lui Favre nu a avut reacție.

După o repriză secundă mai liniștită, în care gazdele au practicat un joc inteligent, Gnabry a scăpat singur în flancul drept și i-a pasat decisiv lui Robert Lewandowski, care a ajuns la 201 goluri în Bundesliga.

Meciuri rămase pentru cele două echipe:

  • Bayern Munchen: Dusseldorf (d), Bremen (a), Nurnberg (d), Hannover (a), Leipzig (d), Frankfurt (a).
  • Borussia Dortmund: Mainz (a), Freiburg (d), Schalke (a), Bremen (d), Dusseldorf (a), Monchengladbach (d).

Clasament Bundesliga:

1. Bayern Munchen 28 meciuri (74-28) 64 puncte

2. Borussia Dortmund 28 (66-35) 63

3. RB Leipzig 28 (53-22) 55

4. Eintracht Frankfurt 28 (56-31) 52

5. Borussia Monchengladbach 27 (46-34) 47

6. Wolfsburg 28 (47-42) 45

7. Werder Bremen 27 (49-39) 42

8. Bayer Leverkusen 28 (50-48) 42 etc.