​Ronaldinho are urmași în fotbal. Fiul său, Joan Mendes, în vârstă de 14 ani, a devenit noul jucător al formației din Brazilia, Cruzeiro. Acesta este primul contract semnat de băiatul legendarului jucător al Barcelonei și al celor de la AC Milan, informează Mediafax.

Joao Mendes, fiul lui Ronaldinho, contract cu CruzeiroFoto: Cruzeiro Esporte Club

Potrivit goal.com, oficialii formației Cruzeiro au rămas impresionați de talentul lui Mendes și i-au oferit o înțelegere până în 2024

"Este un jucător cu un fizic foarte bun, cu abilității tehnice de calitate, un jucător care poate evolua atât ca atacant, dar și în spatele vârfului. Deși e destul de solid, are viteză și finalizează foarte bine", a spus Amarildo Ribeiro, directorul sportiv al lui Cruzeiro.

Joan Mendes făcea parte din lotul clubului Cruzeiro de anul trecut, însă acum au decis să îl păstreze și să îi ofere un contract pe o perioadă de cinci ani, până când acesta va împlini 19 ani.

Aceeași sursă notează că echipa braziliană nu știa că Mendes este fiul lui Ronaldinho. Acesta ar fi impresionat și i-ar fi convins în urma calităților sale fotbalistice.

"Echipa mi-a deschis ușa, sunt foarte atașat de acest club. Antrenamentele sunt foarte bune, organizarea este bună. Este cel mai mare club din Brazilia și este o plăcere că mă aflu aici. Este o zi foarte fericită pentru mine. Le mulțumesc celor din conducere pentru încrederea oferită. În același timp îi mulțumesc și lui Dumnezeu că m-a ajutat să pot să joc zi de zi", a spus Joan Mendes pe site-ul oficial al noii sale echipe.

Ronaldinho și-a început cariera la echipa Porto Alegre, apoi a ajuns la Gremio B și la Gremio, iar în 2001 s-a transferat în Europa, la PSG. Brazilianul a mai evoluat la Barcelona și la AC Milan, după care a jucat pentru Flamengo, Atletico Mineiro și Fluminense. Ronaldinho, în vârstă de 39 de ani, s-a retras din fotbal în 2015.