Mijlocaşul Ilaix Moriba, în vârstă de 16 ani, şi-a prelungit contractul cu FC Barcelona până în 2022, informează marca.com. Pentru că jucătorul, considerat o mare speranţă a fotbalului european, era urmărit de alte mari cluburi, între care Manchester City, catalanii i-au fixat o clauză de reziliere de 100 de milioane de euro, scrie News.ro.

Ilaix MoribaFoto: Twitter

Ilaix, născut la Conakry, Guineea, dar şi cu cetăţenie spaniolă, evoluează la echipa under 19 a FC Barcelona, cu care a reuşit calificarea în semifinalele Youth League.

Înainte de a semna el a fost în centrul unei situaţii inedite. FC Barcelona a trimis din greşeală la rivalii de la Espanyol propunerea de prelungire a contractului mijlocaşului în vârstă de 16 ani care ar fi trebuit să ajungă la agentul fotbalistului, acelaşi ca al lui Garth Bale de la Real Madrid.

Oficialii de la Espanyol au fost uimiţi de sumele oferite jucătorului, o sursă chiar spunând în glumă că adolescentul va câştiga mai mult decât unii dintre fotbaliştii de la echipa mare.

FC Barcelona a depus eforturi pentru a-l convinge pe fotbalist să nu plece. Propunerea finală de prelungire a contractului i-a fost trimisă însă din greşeală directorului sportiv de la Espanyol, în loc să îi fie trimisă agentului jucătorului. Espanyol a anunţat FC Barcelona că a făcut o greşeală, astfel că propunerea a ajuns în cele din urmă la impresar.

Conform noii înţelegeri, Ilaix ar urma să fie promovat la echipa B a grupării catalane, din sezonul viitor.