Cel mai valoros tânăr fotbalist al momentului, Kylian Mbappe (20 ani), și marea legendă a Braziliei, Pele, s-au întâlnit întâlnit la Paris în cadrul unui eveniment organizat de un producător elvețian de ceasuri. Atacantul celor de la PSG a oferit declarația zilei, atunci când a făcut referire la recordul de goluri reușite de Pele: "Ar fi posibil să înscriu 1000 de goluri dacă s-ar lua în considerare și cele de pe PlayStation", informează sports.inquirer.net.

HotNews.roFoto: Hotnews

Discuția dintre cei doi a fost una amicală, presărată pe alocuri cu glume, cel mai bun marcator din istorie declarând despre Mbappe: ”Cred că mă invidiază, de aceea vrea să-mi copieze performanțele”. Francezul a recunoscut referitor la afirmația lui Pele :”Știam că o să intru în istorie dacă înscriu în finală (n.r. din 2018, câștigată de Franța cu 4-2 în fața Croației)”.

Cunoscut faptul că Pele are în palmares trei titluri mondiale(1958, 1962,1970), Mbappe a precizat pe această temă: ”Ar fi imposibil (n.r. să ajungă la trei titluri mondiale cucerite cu Franța). Desigur, atâta timp cât voi putea să câștig Cupe Mondiale, obiectivul meu va fi să le câștig, deoarece Franța este o mare națiune în fotbal”.

Începutul de carieră al amândurora este asemănător, aceștia fiind singurii adolescenți ce au înscris în finala unei Cupe Mondiale, Mbappe reușind să puncteze în finala contra Croației din 2018, scor 4-2, în timp ce omologul său a punctat în victoria contra Suediei, scor 5-2, în finala aceleiași competiții din 1958.

O altă asemănare este aceea că ambii au câștigat titlul de ”Cel mai bun tânăr jucător”.

Deseori asemănat ca stil de joc cu compatriotul său Thierry Henry, datorită tehnicii și vitezei demonstrate pe parcursul carierei la Arsenal, Barcelona și în special pentru selecționata Franței, Pele a susținut că este impresionat de viteza și inteligența din joc al lui Mbappe.

Replica spumoasă a întâlnirii i-a aparținut lui Mbappe, jucătorul lui PSG glumind pe seama celor peste 1000 de goluri înscrise de brazilian: ”Ar fi posibil să înscriu atâtea goluri dacă se iau în considerare și cele de pe PlayStation.Chiar dacă s-ar pune și golurile înscrise la antrenamente și ar fi dificil”, a adăugat atacantul parizienilor.

Jurnaliștii au fost invitați la întâlnirea dintre cei doi dar nu le-a fost permis să pună întrebări.