​Zinedine Zidane, antrenorul de la Real Madrid, neagă zvonurile cu privire la plecarea lui Raphaël Varane de la formația de pe "Santiago Bernabeu". Tehnicianul francez a precizat că fundașul nu și-a exprimat în niciun moment dorința de a părăsi clubul și vrea să îl păstreze în lot și pentru sezonul următor.

HotNews.roFoto: Hotnews

"El nu a vorbit despre acest lucru, în niciun moment, și da, dorința mea este să îl păstrez, asta e sigur", a spus Zidane, într-o conferință de presă, la o zi după ce în presa din Spania s-a vorbit despre dorința lui Varane de a o părăsi pe Real Madrid la finalul sezonului.

Venit la Madrid în 2011, de la Lens, Varane (25 de ani) are contract cu Real Madrid până în 2022. Potrivit presei, jucătorul francez are o clauză de reziliere de 200 de milioane de euro. Postul spaniol La Sexta a transmis luni că Varane a comunicat clubului intenția sa de a pleca în această vară, fiind în căutarea unor noi provocări.

"În prezent, el este la cel mai bun club din lume și el știe asta. Este încă un jucător tânăr, el este aici de mult timp și face lucrurile cum trebuie", a spus Zinedine Zidane despre Varane, campion mondial cu Franța în 2018.

Revenit pe banca celor de la Real Madrid la începutul lunii martie, Zidane a promis schimbări majore în pauza competițională. Totuși, tehnicianul francez a respins orice discuție despre transferurile care vor avea loc la vară.

"Vorbind despre transferuri mi se pare a fi o lipsă de respect" (n.r. pentru jucătorii aflați acum la echipă). Va trebui să facem niște schimbări, dar nu este momentul să vorbim despre asta. Vorbesc cu clubul despre ceea ce ne dorim și am început deja, dar lucrurile vor fi făcute publice doar la sfârșitul sezonului", a spus "Zizou".

Alături de Real Madrid, Varane a câștigat două titluri de campion în Spania, 4 trofee UEFA Champions League, două Supercupe ale Spaniei, o Cupă a Spaniei, 3 Supercupe ale Europei și 4 Campionate Mondiale ale Cluburilor.

Cu nouă etape până la finalul sezonului din LaLiga, Real Madrid se găsește pe locul trei în clasament, cu 57 de puncte. Echipa lui Zidane este la două puncte în spatele celor de la Atletico, ocupanta locului doi, și la 12 puncte distanță de liderul Barcelona.

Real Madrid va juca mâine cu Valencia, într-un meci din etapa a 30-a din LaLiga. Partida se va disputa pe Estadio de Mestalla, de la ora 22:30.