Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a declarat, la RMC Sport News, că este de acord cu oprirea meciurilor de fotbal în cazul unor insulte homofobe, informează lequipe.fr, potrivit News.ro.

Roxana MaracineanuFoto: Captura YouTube

Fosta campioană mondială de nataţie a dat ca exemplu sancţiunile împotriva rasismului, care ar putea fi aplicate şi în cazul insultelor homofobe.

"FIFA spune că se poate opri un meci în cazul scandărilor rasiste. De ce nu s-ar face acest lucru şi în cazul insultelor homofobe?"

Ea s-a arătat indignată de insultele homofobe la meciul PSG - Olympique Marseille, scor 3-1, dorind astfel luarea de măsuri drastice pentru stoparea acestui fenomen. "Sunt mulţumită că toată lumea este de acord că trebuie să luăm măsuri, să responsabilizăm cluburile. Nu să dăm noi sancţiuni, ci mai degrabă să extindem sancţiuni care sunt pentru rasism şi la homofobie. Pare acceptabil şi normal din partea majorităţii suporterilor şi a populaţiei să vorbim de homosexualitate, dar trebuie să facem totul normal şi mai ales fără insulte", a declarat Mărăcineanu.