Fosta internaţională germană Inka Grings a devenit, luni, prima femeie antrenor numită la cârma unei echipe masculine de fotbal din primele patru eşaloane germane, după ce a preluat formaţia SV Straelen, din liga a patra, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Inka GringsFoto: svs19.com

Grings, 40 de ani, îşi împarte atribuţiile cu Thomas Drotboom la acest club ambiţios, care ocupă locul 13 în divizia de vest a ligii regionale, noteză sursa menţionată.

''Sunt fericit că Inka a acceptat. Are multă energie şi nu se teme de muncă'', a declarat preşedintele clubului, Hermann Tecklenburg, înaintea primului antrenament condus de Grings, luni seara.

Tecklenburg este căsătorit cu antrenoarea echipei naţionale feminine a Germaniei, Martina Voss-Tecklenburg, şi a declarat că o cunoaşte pe Grings de 20 de ani.

Oficialul a precizat că ajunsese la un acord cu Grings ca aceasta să devină director sportiv din sezonul viitor, înainte ca rezultatele slabe ale echipei să ducă la concedierea antrenorului şi la propunerea ca fost internaţională să devină antrenor.

Grings a adunat 96 de selecţii la naţionala Germaniei, între 1996 şi 2012, marcând 64 de goluri. Ea este cea mai bună marcatoare din istoria Bundesligii feminine, cu 314 goluri. A mai antrenat echipa feminină MSV Duisburg.