​Parchetul din Paris a deschis o anchetă pentru "injurii cu caracter homofob" împotriva fostului căpitan al naţionalei Franţei Patrice Evra, informează AFP, citată de News.ro.

Patrice EvraFoto: facebook

Într-o înregistrare video, Evra a făcut remarci cu caracter homofob împotriva jucătorilor echipei PSG după meciul pierdut cu Manchester United, în optimile de finală ale Champions League.

Fostul fundaş şi căpitan al echipelor Franţei şi Manchester United, în vârstă de 37 de ani, s-a dezlănţuit pe reţelele de socializare după ce "diavolii roşii" au eliminat PSG din Champions League. El l-a înjurat şi ameninţat pe reţelele de socializare pe fostul jucător al PSG Jérôme Rothen, apoi, într-un video postat pe SnapChat, a spus: "PSG, voi sunteţi pederaşti.., aici bărbaţii vorbesc". Evra şi-a cerut iertare ulterior pentru postarea sa, precizând că nu este homofob.

Ancheta a fost deschisă după o sesizare a unor asociaţii de luptă contra homofobiei, suţinute de Rouge Direct, a organizaţie din care fac parte foşi jucători ai echipei de fotbal amator Paris Foot Gay.