LaLiga programează în această săptămână două etape (una intermediară), capul de afiș fiind de departe confruntarea dintre Barcelona și Atletico Madrid, derbi-ul ce ar putea stabili în mare măsură campioana acestui sezon din Spania. Avantajul Barcelonei este unul important (10 puncte sunt între cele două rivale), singura variantă pentru speranțele celor de la fiind un succes pe Camp Nou.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Etapa cu numărul 30 debutează marți (n.r. 2 aprilie), cu întâlnirea dintre locul secund, Atletico Madrid, și ocupanta locului 13, Girona, partidă ce va începe la orea 20:30, ora României.

Tot marți, începând cu ora 22:30, liderul Barcelona va juca pe El Madrigal în compania celor de la Villareal, locul 17. Deși Barcelona va pleca cu prima șansă în această confruntare, gazdele nu trebuie subestimate: au nevoie disperată de puncte, se afla cu un punct deasupra locurilor de retrogradare.

Derby-ul acestei etape va fi cel de pe Mestalla: Valencia vs Real Madrid. Formația lui Zidane nu va avea nici ea o misiune ușoară - „liliecii” trec printr-o formă excelentă, ultimul eșec înregistrat fiind consemnat pe data de 22 ianuarie, în sferturile Cupei Spaniei. Partida se va desfășura miercuri, la 22:30. Etapa se va încheia joi seara, cu partida Real Sociedad-Betis Sevilla.

Etapa 29, program complet:

Atletico Madrid-Girona

Espanyol-Getafe

Villareal-Barcelona

Ath.Bilbao-Levante

Eibar-Vallecano

Huesca-Celta Vigo

Valencia-Real Madrid

Sevilla-Alaves

Leganes- Valladolid

Sociedad-Betis

În ceea ce privește etapa cu numărul 30 din LaLiga, meciurile de sâmbătă debutează de la ora 14, cu duelul vecinelor de clasament, Girona (locul 13), respectiv Espanyol (locul 14). Real Madrid va primi vizita celor de la Eibar, începând cu ora 17:15. Poate cel mai așteptat duel al finalului de sezon din Spania va avea loc de la ora 21:45, acolo unde pe Camp Nou Barcelona și Atletico pot <închide> sau nu duelul petru titlu.

În cazul unui succes al gazdelor, lupta la titlu ar fi practic încheiată. Dacă trupa lui Simeone se va impune, bătălia pentru trofeu se va mai anima, însă Messi și compania ar fi în continuare favoriți indiscutabili (ar avea un avantaj de 7 puncte). Etapa a 30-a se va încheia duminică cu șase dueluri între echipe cu obiective diferite.

Etapa 30, program complet:

Girona-Espanyol

Real Madrid-Eibar

Vallecano-Valencia

Barcelona-Atletico Madrid

Alaves-Leganes

Getafe-Bilbao

Valladolid-Sevilla

Celta Vigo-Real Sociedad

Levante-Huesca

Betis-Villareal

Clasament:

1 Barcelona 69 puncte

2 Atletico Madrid 59

3 Real Madrid 57

4 Getafe 46

5 Alaves 44 etc.