Antrenorul echipei Manchester City, Josep Guardiola, ar fi dispus să îşi retragă jucătorii de pe teren în semn de protest faţă de insultele rasiste. Tehnicianul formaţiei Chelsea, Maurizio Sarri, propune ca în astfel de cazuri jocul să fie întrerupt, relatează AFP, potrivit News.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Întrebat dacă antrenorii ar trebui să aibă dreptul să îşi scoată jucătorii de pe teren în situaţiile de rasism, Guardiola a spus: „Am putea face asta. Fotbalul este o armă puternică în apărarea principiilor umanităţii. Atunci când clubul sau jucătorii sau forul decide asta, bineînţeles că o vom face. Situaţia se schimbă atunci când faci ceva, altfel este imposibil şi totul rămâne la fel”.

Luni, englezul Raheem Sterling s-a plâns de atitudinea rasistă a publicului din Podgorica, la meciul cu Muntenegru, din preliminariile Euro 2020.

„Când oameni ca Sterling sau alţii spun ceea ce spun, este bine pentru viitorul nostru, pentru societatea noastră”, a afirmat Guardiola.

Maurizio Sarri a declarat că ar vrea să existe reguli mai severe, care să le permită echipelor să părăsească terenul cel puţin temporar. „Avem nevoie de o regulă pentur Premier League, dar şi pentru celelalte campionate, pentru tot fotbalul. O regulă care să ne permirtă să oprim meciul. Cred că trebuie să facem ceva diferit, probabil preferabil este să se oprească meciul zece minute la prima situaţie de rasism”, a spus Sarri.

Nici Harry Kane, căpitanul naționalei Angliei, nu a rămas indiferent: "Este groaznic și inacceptabil, dar cred că jucătorii au gestionat foarte bine situația și s-au concentrat la treaba lor. Acum, totul depinde de oamenii abilitați să ia măsurile necesare pentru că nu este acceptabil așa ceva în fotbal sau în alt domeniu. Am toată susținerea față de colegi, iar dacă se va întâmpla din nou, iar ei vor vrea să discute sau să ia o pauză, îi voi susține 100%", a declarat Kane, potrivit The Guardian.