Fotbalistul peruan Paolo Guerrero l-a dat în judecată pe avocatul hotelului în care se presupune că el ar fi consumat infuzie de ceai contaminat cu frunze de coca, atacantul fiind depistat pozitiv la un control antidoping şi suspendat 14 luni, informează EFE, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Guerrero, căpitanul naţionalei peruane, a fost prezent la şedinţa de judecată la care un magistrat din Lima a decis punerea sub urmărire penală a avocatului Swissotel, Jaime Durand, pentru mărturie mincinoasă.

Guerrero îl acuză pe Durand că a minţit Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) când a oferit informaţii despre ceea ce s-a întâmplat în hotel în legătură cu cazul de dopaj al atacantului. Acesta susţine că avocatul a minţit când a spus că în sala în care Guerrero a băut ceaiul accesul era liber pentru toţi oaspeţii hotelului şi oricine putea intra cu mâncare şi băutură.

Potrivit lui Guerrero, sala era rezervată naţionalei peruane, jucătorii putând primi în această zonă prieteni şi rude, iar hotelul era obligat să ofere aici doar produsele indicate de Federaţia Peruană de Fotbal.

Guerrero a fost depistat pozitiv la un metabolit al cocainei, cu ocazia unui meci din preliminariile Cupei Mondiale 2018, împotriva Argentinei, disputat în octombrie 2017. Atacantul a fost suspendat un an de FIFA, apoi s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), care a mărit această sancţiune la 14 luni. El a putut participa la turneul final din Rusia, în baza unei decizii a Tribunalului federal elveţian, şi a evoluat în toate cele trei meciuri disputate de selecţionata peruană.

Suspendarea lui Guerrero expiră pe 5 aprilie, ziua în care el va putea juca din nou pentru formaţia braziliană Internacional de Porto Alegre

Guerrero consideră că declaraţiile mincinoase ale avocatului hotelului i-au produs "daune materiale, morale, profesionale şi psihologice", iar reputaţia sa a fost afectată. Atacantul a menţionat că după suspendarea pentru dopaj, echipa braziliană Flamengo i-a reziliat contractul, iar mai multe firme au anulat contractele de publicitate pe care le aveau cu el.