Echipa națională de fotbal a Angliei a învins lejer Cehia, scor 5-0, în primul meci din preliminariile EURO 2020, meci în urma căruia cotidianul Telegraph a deschis o investigație privitoare la consumul de cocaină al fanilor care au venit pe stadionul Wembley, anunță Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit sursei citate, în aproape jumătate dintre toaletele arenei londoneze au fost găsite urme ale drogului de risc maxim. Legislația britanică prevede o pedeapsă de șapte ani de închisoare pentru deținere de cocaină, în timp ce traficul și producția pot fi pedepsite chiar cu închisoarea pe viață.

După investigația relatată de Telegraph, autoritățile au catalogat consumul de cocaină prezent ca fiind "alarmant", iar un purtător de cuvânt al Federației Engleze a declarat că se iau măsuri stricte la accesul spectatorilor în arenă.

"Stadionul Wembley are o politică strictă anti-drog. Orice persoană găsită în posesia drogurilor ilegale este interzis sau evacuat de pe stadion și raportat poliției.

Trimitem 14 câini de căutare cu personal instruit la fiecare eveniment. Orice persoană care intră în stadion este supusă unor verificări de securitate la turnicheți. Colaborăm îndeaproape cu autoritățile pentru a lua măsuri rapide atunci când este necesar", a spus acesta.

Dezvăluirile vin după un eveniment grav petrecut în urmă cu două săptămâni, în Anglia. Pe 10 martie, la meciul Birmingham - Aston Villa, un suporter al gazdelor a intrat pe teren și l-a lovit violent pe căpitanul lui Villa, Jack Grealish. Huliganul a fost pedepsit cu 14 săptămâni de închisoare cu executare și interzis pe viață pe stadioane.

Stadionul Wembley va găzdui semifinalele și finala Campionatului European din 2020.