Genoa, cu portarul Ionuț Radu titular, i-a administrat lui Juventus prima înfrângere din actualul sezon de Serie A. Fără Cristiano Ronaldo (nu a fost inclus în lot), "Bătrâna Doamnă" a fost învinsă cu 2-0 la capătul unui meci în care nu a trimis nici măcar un șut pe spațiul porții.

HotNews.roFoto: Hotnews

În minutul 30, arbitrul Marco Di Bello a acordat lovitură de la 11 metri pentru Genoa, însă după consultarea VAR și-a schimbat decizia. Inițial, s-a acordat penalty pentru henț comis de Cancelo, dar reluările au arătat că înainte ca mingea să îl lovească în mână pe Cancelo, l-a atins pe mână pe Kouame.

În repriza secundă, s-a apelat din nou la VAR, de data aceasta pentru un autogol al lui Criscito (56'). Șutul lui Dybala a fost deviat în propria poartă de Criscito, însă autogolul nu a fost validat deoarece Cancelo se afla în ofside înainte ca mingea să ajungă la decarul lui Juventus.

Primele două schimbări efectuate de Cesare Prandelli au dat roade, astfel că Pandev (intrat în minutul 60) și Sturaro (intrat în minutul 70) au marcat golurile victoriei. Sturaro a avut nevoie de doar două minute pentru a deschide scorul, cu un șut din afara careului. Pandev a închis tabela în minutul 81, după o fază creată de Kouame.

În ciuda înfrângerii, Juventus rămâne lider detașat în Serie A, având 18 puncte avans față de Napoli (are un meci mai puțin disputat). Genoa a acumulat 33 de puncte și a urcat pe locul 12 în clasament.

Vezi aici golurile marcate de Genoa.

Au evoluat echipele:

Genoa: Radu; Pereira, Romero, Zukanovic, Criscito; Lerager, Radovanovic (75' Veloso, Rolon; Lazovic (70' Sturaro), Sanabria (60' Pandev), Kouame.

Juventus: Perin; Caceres, Bonucci, Rugani; Cancelo (Bernardeschi 60'), Emre Can, Pjanic, Bentancur (Spinazzola 77'), Alex Sandro; Dybala, Mandzukic (Kean 71').

Alte rezultate din etapa a 28-a:

Torino - Bologna 2-3

Spal - AS Roma 2-1

Sassuolo - Sampdoria 3-5

Cagliari - Fiorentina 2-1

Vor mai avea loc duminică:

16:00 Atalanta - Chievo

16:00 Empoli - Frosinone

16:00 Lazio - Parma

19:00 Napoli - Udinese

21:30 AC Milan - Inter

Clasament:

1. Juventus 75 puncte (+ un joc)

2. Napoli 57

3. AC Milan 51

4. Inter 50

5. AS Roma 47 (+ un joc)

6. Torino 44 (+ un joc) etc.