Borussia Dortmund a fost extrem de aproape să facă un nou pas greșit în lupta pentru titlul din Bundesliga. Formația lui Lucien Favre a câștigat cu mari emoții pe terenul celor de la Hertha Berlin, scor 3-2. Gazdele s-au aflat de două ori în avantaj pe tabela de marcaj, însă Dortmund a reușit să revină de fiecare dată, Reus marcând golul victoriei în prelungiri.

HotNews.roFoto: Hotnews

Hertha a deschis scorul încă din minutul patru, prin Salomon Kalou, însă oaspeții au egalat zece minute mai târziu, prin Delaney. Același Kalou a transformat o lovitură de la 11 metri în minutul 35, iar gazdele au intrat în avantaj la pauză (2-1).

Imediat după startul reprizei secunde, Dortmund a egalat din nou, prin Zagadou (47'). Marco Reus a dat lovitura în al doilea minut de prelungiri și a adus trei puncte prețioase pentru echipa sa.

Hertha a terminat meciul în nouă oameni. Torunarigha a fost eliminat în minutul 85, după ce a încasat al doilea cartonaș galben, iar Ibisevic a văzut direct roșu în minutul 90+5, pentru că l-a lovit pe Burki în cap cu o minge.

Borussia Dortmund s-a distanţat la trei puncte de Bayern Munchen, dar poate fi egalată din nou dacă bavarezii o înving pe Mainz.

Clasament:

1. Dortmund 60 puncte (+ un joc)

2. Bayern Munchen 57

3. RB Leipzig 49 (+ un joc)

4. B. Monchengladbach 47 (+ un joc)

5. Eintracht Frankfurt 43

6. Bayer Leverkusen 42 etc.