Fabio Cannavaro (45 de ani) a fost numit oficial selecţionerul Chinei, după ce Marcello Lippi a decis să facă un pas în spate, anunţă BBC, potrivit Mediafax. Chiar şi aşa, Lippi va ocupa o funcţie administrativă în cadrul federaţiei, pentru a fi un soi de supervizor şi sfătuitor pentru Fabio Cannavaro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Marcello Lippi şi Fabio Cannavaro au colaborat şi la echipa naţională a Italiei, reuşind în 2006 să câştige Campionatul Mondial găzduit de Germania. "Squadra Azzura" a învins Franţa, la loviturile de departajare. A fost ultimul meci din cariera lui Zinedie Zidane, eliminat pentru că l-a lovit deliberat pe Marco Materazzi, cu capul în piept. În 2006, Cannavaro a primit şi Balonul de Aur.

Marcelo Lippi a decis să renunţe la postul de selecţioner după ce naţionala Chinei s-a oprit în sferturi la Cupa Asiei. Cannavaro va debuta pe 21 martie, într-un meci contra Thailandei.

În prezent, Cannavaro este antrenorul echipei Guangzhou Evergrande. Federaţia a decis să-i permită să antreneze în paralel şi echipa de club şi echipa naţională. De-a lungul carierei de antrenor, Cannavaro a mai antrenat Tianjin Quanjian şi Al-Nassr. Între 2013 şi 2014 a fost secundul lui Cosmin Olăroiu, la Al-Ahli Dubai.