Cristiano Ronaldo a strălucit în meciul serii din Champions League. Lusitanul a reușit un hat-trick, iar echipa sa a întors scorul din tur, calificându-se în sferturile competiției. A fost 3-0 pentru Juventus în fața celor de la Atletico (care au câștigat cu 2-0 în tur), echipa spaniolă dând dovadă de o lipsă de ambiție de neînțeles. În cealaltă partidă a serii, Manchester City a zdrobit-o pe Schalke, scor 7-0 (10-2 la general), și va fi prezentă în urnele pentru tragerea la sorți de vineri.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ronaldo este al treilea jucător care înscrie un hat-trick pentru Juventus în fazele eliminatorii ale Champions League. Doar Filippo Inzaghi (victorie cu 4-1, în deplasare, împotriva celor de la Dinamo Kiev, în 1998) și Alessandro del Piero (victorie cu 4-1, pe teren propriu, vs AS Monaco, tot în 1998) au mai reușit această performanță.

  • Juventus vs Atletico 3-0 (3-2 la general)

(Cristiano Ronaldo '27, '48, 86' pen.)

  • Manchester City vs Schalke 7-0 (10-2 la general)

(Aguero '35 pen., 38, Sane '43, Sterling '56, B. Silva '71, Foden '78, Gabriel Jesus '84)

  • Desfășurarea livescore a partidei dintre Juventus și Atletico:

Final de meci! Juventus întoarce scorul din tur grație hat-trick-ului reușit de Cristiano Ronaldo!

'90 De la margine sunt arătate 5 minute de prelungiri.

'86 Gol Juventus! Gazdele întorc scorul din tur, după ce Cristiano Ronaldo îl învinge pe Oblak din penalty. Bernadeschi a avut o contribuție extrem de importantă în această performanță.

'85 Penalty Juventus! Bernadeschi este împins în careu de Correa și Kuipers dictează lovitură de la 11m, Cristiano Ronaldo se află în fața hat-trick-ului.

'82 Intrat pe teren cu două minute în urmă, Moise Kean scapă singur cu portarul, însă nu lovește bine balonul și trimite pe lângă poartă.

'73 Juanfran face un fault grosolan la Ronaldo și primește cartonaș galben. Manduzkic este aproape de gol la centrarea venită din lovitură liberă.

'67 Allegri forțează, îl introduce pe Dybala în locul lui Spinazzola.

123 de goluri are Ronaldo în Champions League. Cu unul mai puțin decât Manchester City.

'48 Gool Juventus! Cristiano Ronaldo face dubla! Chiar dacă inițial faza a fost lăsată liberă, tehnologia de linia porții a arătat că lovitura de cap a lusitanului a fost respinsă prea târziu de Oblak.

'47 Cristiano centrează pentru Mandzukic, însă mingea este respinsă de un fundaș.

'46 A început repriza secundă.

Pauză la Torino. Juventus reduce din diferență la general (2-1 pentru Atletico).

'45+2 Lovitura de cap a lui Morata trece peste poartă. Spaniolul s-a aflat într-o poziție foarte bună.

'43 Cristiano Ronaldo trimite cu capul pe lângă poarta oaspeților.

'32 Bernadeschi execută în forță o lovitură liberă, însă șutul său trece puțin peste poarta lui Oblak.

'27 Gool Juventus! Ronaldo deschide scorul cu o lovitură de cap. Bernadeschi a centrat perfect, iar portughezul a trimis de lângă Juanfran. Este doar al doilea gol în șapte meciuri de Champions League pentru Cristiano în acest sezon.

'24 Griezmann expediază un șut destul de bun, la care Szczesny intervine cu greu. Se fluieră ofsaid pentru poziția lui Morata.

'22 Koke încearcă un șut de la distanță și trimite puțin peste poarta lui Szczesny.

'3 Chiellini trimite balonul în poartă, însă Kuipers a fluierat un fault făcut de Ronaldo la Oblak. Arbitrul cere ajutorul VAR-ului, iar decizia rămâne valabilă, golul nu se pune.

'1 Juventus a avut lovitura de start.

Echipele de start:

Juventus: Szczesny - Cancelo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola - Can, Pjanic, Matuidi - Bernardeschi, Mandzukic, Ronaldo

Atletico: Oblak - Arias, Godin, Gimenez, Juanfran - Saul, Rodrigo, Koke, Lemar - Griezmann, Morata

Arbitri: Björn Kuipers (central), Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (asistenți), Dennis Higler (al patrulea oficial), Danny Makkelie (VAR), Pol van Boekel (asistent VAR) - toți din Olanda.

Meciul tur (Wanda Metropolitano):

Atletico Madrid vs Juventus 2-0 (Gimenez 78', Godin 83')

  • Desfășurarea livescore a partidei dintre Manchester City și Schalke:

Final de meci.

'84 Gol Manchester City! Celălalt jucător intrat în minutul 64 înscrie pentru 7-0. Gabriel Jesus (l-a schimbat pe Aguero) a marcat cu un șut cu efect, din marginea careului.

'78 Gol Manchester City! Phil Foden, intrat pe teren în minutul 64 (în locul lui David Silva), primește o pasă de la Sane (3 assist-uri și un gol în această partidă), îl driblează pe Fahrmann și înscrie primul său gol în Champions League la 18 ani.

'71 Gol Manchester City! Bernardo Silva înscrie din pasa aceluiași Sane. Mingea a fost atinsă de Fahrmann, a lovit bara și a intrat în plasă.

'55 Gol Manchester City! Sterling primește o pasă frumoasă de la Sane, în flancul drept, și înscrie cu un voleu la colțul lung. Arbitrul de linie a dictat ofsaid, însă golul a fost validat după intervenția VAR-ului.

'53 Același Sane scapă singur cu portarul, îl driblează și trimite în poartă, însă este semnalizat în ofsaid.

'51 Sane scapă singur în bandă, se apropie de poartă, însă trimite un șut care se duce paralel cu poarta.

'48 Danilo îl faultează pe Embolo, însă se alege cu un crampon pe față și este tăiat la ochi.

'46 A început repriza secundă.

Pauză pe Etihad. Echipa engleză conduce cu 6-2 la general.

'42 Gol Manchester City! "Cetățenii" se distrează. Al treilea gol în șapte minute. Sane înscrie din nou împotriva fostei sale echipe, cu un șut la colțul lung.

'38 Gol Manchester City! Aguero înscrie de două ori în patru minute. Sterling îi pasează cu călcâiul, iar argentinianul trimite printre picioarele portarului. Arbitrul așteaptă confirmarea VAR-ului, fiind analizată poziția lui Sterling în momentul în care a primit mingea, însă golul este validat.

'35 Gol Manchester City! Aguero îl învinge pe Fahrmann cu o "panenka" și deschide scorul.

'33Bernardo Silva este faultat de Bruma în careu și Turpin dictează penalty. Faza este analizată de arbitrajul video, decizia rămâne.

De 15 ori a atins Schalke balonul în jumătatea "cetățenilor" în primele 20 de minute.

'14 Sterling primește o pasă în flancul drept, îi trimite în fața porții lui Aguero, însă acesta ratează ținta. Mingea a șters bara.

'1 A început partida. Prima posesie le aparține gazdelor.

Echipele de start:

Manchester City: Ederson - Walker, Kompany, Laporte, Danilo - Gundogan, Delph, B. Silva - Aguero, Sterling, Sane

Schalke 04: Fahrmann - Nastasic, Oczipka, Bruma, Sane - McKennie, Serdar, Bentaleb, Mendyl - Uth, Kutucu

Arbitri: Clément Turpin (central), Nicolas Danos, Cyril Gringore (asistenți), Ruddy Buquet (al patrulea oficial), Nicolas Rainville (VAR), François Letexier (asistent VAR) - toți din Franța.

Meciul tur (Veltins Arena):

Schalke - Manchester City 2-3 (Bentaleb 38', 45' / Aguero 18', Sane 85', Sterling 90')