Anunțul revenirii lui Zinedine Zidane la Real Madrid a adus multă bucurie în rândul suporterilor "blanco", speranțele fanilor că vor urma vremuri mai bune fiind îndreptățite dacă ne uităm la rezultatele lui Zizou pe banca tehnica a Madridului. Totuși, nu toată lumea zâmbește la auzul veștii, vor fi și jucători care în mod sigur se vor despărți în vară de actuala campioană a Europei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jurnaliștii de la Marca (apropiați de campioana Europei) au întocmit o listă a jucătorilor cărora le pică de minune revenirea lui Zidane, dar și a celor care practic nu vor mai avea un viitor pe Santiago Bernabeu.

Adus la cererea lui Florentino Perez, Thibaut Courtois este pariul clubului în legătură cu prezentul, dar și cu viitorul. Rămâne de văzut cât de des va mai apăra belgianul în condițiile în care Zizou a colaborat perfect cu Keylor Navas (doar rezervă în acest moment).

Dani Carvajal nu ar trebui să-și facă prea multe probleme: a fost unul dintre preferații lui Zidane, iar sentimentul a fost unul reciproc. Fundașul spunea cu câteva luni în urmă că a învățat enorm de la Zinedine atât profesional, dar și uman.

Álvaro Odriozola nu a avut ocazia de a lucra cu Zidane, dar are toate șansele să fie o opțiune importantă pentru antrenorul francez. A recunoscut public că îl are drept idol pe Zizou: "Eram disperat să-l văd jucând", a precizat acesta despre perioada în care actualul său antrenor era jucător activ.

Sergio Ramos a fost căpitanul echipei în perioada în care Realul a cucerit trei Ligi ale Campionilor la rând. Va rămâne stâlpul echipei, relația sa cu Zidane fiind în primul mandat al francezului una bună.

Raphaël Varane a atins nivelul maxim al performanței în mandatul lui Zidane. Este unul dintre preferații lui Zizou, iar jurnaliștii de la Marca se așteaptă ca revenirea lui Zidane să-l ajute pe internaționalul francez să revină la forma arătată în stagiunea trecută (evoluțiile sale nu au fost neapărat bune în actualul sezon).

Marcelo ar putea fi jucătorul cel mai fericit de revenirea lui Zidane la echipă. Uitat pe banca de rezerve de Santiago Solari, fundașul brazilian și-ar putea relansa cariera în tricoul blanco. Asta, desigur, dacă nu și-a pus deja semnătura pe un contract cu Juventus Torino, așa cum a tot speculat în ultima perioadă presa italiană.

Sergio Reguilón este unul dintre jucătorii laudați din mandatul lui Solari. Bătăios, cu mare ambiție și cu sentimente puternice pentru tricoul pe care îl îmbracă în prezent. Rămâne de văzut dacă va câștiga sau nu duelul cu Marcelo pentru titularizare.

Pentru Nacho ar putea fi marea șansă de a rămâne în cărți la Real Madrid. Traversează o perioadă cu destule dubii, iar Zidane ar putea fi cel care să îl ajute să revină cu un rol important la echipa de club, dar și la naționala Spaniei.

Cu sau fără Zidane pe bancă, marea problemă a lui Vallejo sunt accidentările, cele care l-au împiedicat de-a lungul timpului să-și arate adevărata valoare.

Una dintre marile provocări pentru Zidane va fi să-l ajute pe Toni Kroos să se regăsească (dacă, desigur, acest lucru mai este posibil). Neamțul a greșit mult în actualul sezon, a fost lent și a părut depășit de situație în momentele importante pentru Madrid. În cazul în care Kroos nu va mai da randament, s-ar putea câștiga bani frumoși de pe urma plecării lui de pe Santiago Bernabeu.

Luka Modrid rămâne o piesă foarte importantă în puzzle-ul gândit de Zidane. Nu traversează o perioadă fantastică, dar nici coechipierii nu sunt la un nivel mai ridicat. Marca se așteaptă ca jucătorul croat să rămână un punct important în reconstrucția echipei.

Casemiro a fost unul dintre cei mai loiali ai lui Zizou. A făcut diferența în multe momente la mijlocul terenului cu agresivitatea sa, iar Zidane va merge mai mult ca sigur în continuare pe mâna lui.

Valverde - Viitorul său la Madrid este în dubiu. Nu a primit foarte multe șanse și este foarte posibil să plece de la Real în fereastra de transferuri din vara acestui an.

Marco Asensio - A strălucit puternic sub comanda lui Zidane, fiind unul din principalele sale pariuri câștigătoare. A intrat în umbră după plecarea antrenorului francez, iar jurnaliștii spanioli se așteaptă ca Asensio să redevină decisiv după întoarcerea lui Zizou.

Isco - Magician în mandatul lui Zidane, pe bancă de timp bun. Mijlocașul de creație al Madridului și-ar putea regăsi strălucirea alături de francez. Este cunoscut faptul că este unul dintre preferații lui Zizou.

Dani Ceballos a fost unul dintre cei care l-au criticat pe Zidane după ce acesta a plecat de la Madrid. Este greu de crezut că va avea acum vreo șansă dacă nu a primit-o nici în primul mandat al francezului pe Santiago Bernabeu.

Mariano - Nu a contat în niciun moment cu adevărat important pentru Zidane, iar la Madrid se vorbește răspicat despre plecarea sa de la Real.

Benzema - O adevărată slăbiciune a antrenorului francez, toată lumea se așteaptă să fie vârful de careu de care Zizou are atâta nevoie.

A avut o mare șansă să devină liderul echipei după plecarea lui Cristiano Ronaldo, dar nu a reușit mare lucru. Gareth Bale este fluierat constant pe Santiago Bernabeu, iar povestea sa la Madrid s-ar putea încheia în vară. Ar putea fi un element important pentru viitorul echipei - banii încasați pe el (și nu vor fi deloc puțini) vor fi investiți în transferurile visate de Florentino Perez.

Om de încredere în planurile lui Zinedine, Lucas Vazquez are șanse mari să rămână la Madrid. A fost de multe ori asul din mâneca lui Zizou, viteza sa pe contraatacuri făcând diferența.

Vinicius va avea de trecut un examen important la revenirea lui Zidane la Madrid, dar a arătat că merită o șansă din partea oricărui antrenor. Va rămâne cel mai probabil la Real (titular sau rezervă pentru noile achiziții).

Pe cine speculează presa că va aduce Florentino Perez

Pentru a readuce lumea și spectacolul pe Bernabeu, Realul are nevoie mai mult ca oricând de investiții masive. Trebuie adus , de valoare, iar pentru acest lucru este vremea investițiilor de sume cu multe zero-uri.

Se vorbește pe la colțuri despre nume mari care ar putea veni odată cu sosirea lui Zidane: Eden Hazard (este foarte apreciat de Zizou), Harry Kane (atacant cu o cotă incredibilă și de o certă valoare) și...Neymar (ar fi o mega lovitură de imagine, ținând cont de trecutul său catalan). De asemenea, în ultima perioadă s-a vorbit tot mai intens despre Kylian Mbappe, starul celor de la PSG. Atacantul are o relație foarte bună cu Zidane, iar acest lucru ar putea cântări enorm în posibilul său transfer la Madrid.

Ce a reușit Zizou pe banca albilor

  • Venit la Real Madrid în timpul sezonului (în ianuarie 2016), Zidane a câștigat încrederea lui Florentino Perez și a fanilor după ce a cucerit Liga Campionilor la finalul stagiunii.
  • Au urmat apoi alte doua "urecheate" câștigate la rând, Madridul ajungând astfel la 13 Ligi ale Campionilor în total (record).
  • În doi ani și aproape cinci luni, Zidane a cucerit nouă trofee alături de Real Madrid: trei CL, LaLiga în 2017, Supercupa Spaniei (2017), Supercupa Europei (2016, 2017), Cupa Mondială a cluburilor (2016, 2017).

Zinedine Zidane, după ce a revenit la Real Madrid: "Mi-am reîncărcat bateriile, sunt pregătit să trăiesc din nou drept antrenor al acestui club"