​FCSB a pierdut partida cu FC Viitorul din prima etapă a play-off-ului Ligii I și a rămas pe locul al treilea (25 puncte) în clasament, la cinci puncte în urma liderului CFR Cluj. Echipa lui Gheorghe Hagi s-a apropiat de primele poziții, cu 22 de puncte.

FCSB vs ViitorulFoto: Captura Facebook

Calcan a deschis scorul pentru oaspeți în minutul 15. Acesta a primit o pasă de la Ianis Hagi, s-a apropiat de poarta gazdelor și l-a învins pe Bălgrădean cu un șut puternic.

Florinel Coman a egalat pentru FCSB în minutul 40, la o fază la care Cojocaru a ieșit mult prea repede din poartă. Același Coman putea să o aducă pe FCSB în avantaj după doar alte trei minute, însă șutul său din lovitură liberă a lovit bara laterală. În debutul reprizei secunde, portarul Viitorului și-a reparat greșeala de la gol, blocându-i pe rând pe Hora și pe Coman.

În minutul 64, Benzar l-a faultat pe Houri, iar arbitrul Radu Petrescu a dictat penalty, chiar dacă faza a părut că a avut loc în afara careului. Ianis Hagi a transformat lovitura de la 11m, reușind astfel să înscrie primul său gol în fața roș-albaștrilor.

Gnohere a mai ratat două ocazii în finalul partidei, iar Viitorul a obținut trei puncte importante.

Au evoluat echipele:

FCSB: Bălgrădean - Benzar, Cristea, Bălaşa, Morais - Filip, Nedelcu (Fl. Matei '46) - Moruţan (Rusescu 75), Tănase, Coman - Hora (Gnohere '66). Antrenor Mihai Teja;

FC Viitorul: Cojocaru - Mladen (Boboc '35), Ţîru, Ghiţă, De Nooijer - Houri, Băluţă, Vînă - Calcan (Artean '62), Hagi, Drăguş (Rivaldinho '56). Antrenor Gheorghe Hagi.

Radu Petrescu a fost arbitrul partidei. Acesta a fost ajutat de Alexandru Cerei, Ciprian Florin Danşa și Marian Barbu. Observatori au fost Liviu Ciubotariu şi Eduard Alexandru.

Clasamentului play-off-ului după prima etapă:

1. CFR Cluj (3-1) 30 puncte

2. CSU Craiova (1-0) 26

3. FCSB (1-2) 25

4. FC Viitorul (2-1) 22

5. Astra Giurgiu (0-1) 21

6. Sepsi (1-3) 19