Echipa națională de fotbal feminin a SUA a dat vineri în judecată Federația americană de fotbal, acuzând dicriminarea de gen, cu trei luni înainte de începerea Campionatului Mondial, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Toate cele 28 de membre ale echipei naționale de fotbal au fost numite ca reclamante la Curtea federală din Los Angeles chiar de Ziua Internațională a Femeii, iar plângerea înaintată se referă la faptul că salariile lor sunt în mod consitent mai mici decât cele ale omologilor masculini. Asta în pofida faptului că performanța fetelor este superioară echipei băieților.

Potrivit procesului, intentat la trei ani după ce mai multe jucătoare au făcut plângeri asemănătoare la Comisia americană pentru oportunități egale de angajare, fotbalul american a ”eșuat complet în a promova egalitatea de gen”.

În 2015, meciul în care echipa națională de fotbal feminin a Statelor Unite ale Americii a obținut titlul de campioană mondială a fost cel mai privit meci din istoria americană de televiziune, cu o audiență de aproximativ 23 de milioane de telespectatori.