Fotbalistul echipei Amedspor, Mansur Calar, a fost suspendat pe viaţă de federaţia turcă (TFF), deoarece a rănit patru adversari folosind o lamă de ras, săptămâna trecută, la un meci cu Sakaryaspor, scor 1-1, din liga a treia, scrie News.ro.

Rani provocate pe terenul de fotbalFoto: Captura YouTube

Suspendarea oficială a lui Calar este pe patru ani, însă conform regulamentului TFF orice suspendare mai mare de trei ani devine automat una pe viaţă. În plus, jucătorul a fost amendat cu aproximativ 4.000 de euro.

Presa din Turcia a publicat un filmuleţ în care Calar poate fi văzut ţinând un mic obiect tăios, descris ca fiind o lamă de ras. Patru jucători de la Sakaryaspor au depus plângere împotriva lui Calar.

Parchetul din Diyarbakir a deschis o anchetă şi un judecător a decis, luni, ca Mansur Calar să fie plasat sub control judiciar. Fotbalistul are interdicţie de părăsire a teritoriului şi trebuie să se prezinte de două ori pe zi la comisariat pe durata anchetei.

Mansur Calar susţine că nu a agresat pe nimeni. “Sunt de 11 ani fotbalist. Este imposibil să se întâmple aşa ceva”, a afirmat el.

Echipa Amed SK, din Diyarbakir, oraş majoritar kurd, s-a declarat în mod regulat victima unei campanii de intimidare din partea autorităţilor.