Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, miercuri, echipa ideală sezonului regulat din Liga I, primul 11 fiind format exclusiv din jucători care evoluează la echipele calificate în play-off-ul competiției. Cel mai bun antrenor a fost desemnat tehnicianul Astrei Giurgiu, Constantin Enache.

HotNews.roFoto: Hotnews

Echipa ideală:

Portar:

Mirko Pigliacelli (U Craiova / 25 de ani / 26 jocuri). ”S-a integrat rapid în echipă şi a intrat în inimile fanilor olteni. Remarcabil jocul foarte bun de picior, el fiind şi singurul portar cu gol şi pasă decisivă înacest sezon”

Fundaşi:

Romario Benzar (FCSB / 26 de ani / 21 jocuri). ”A trecut cu bine peste problemele medicale din stagiunea precedentă şi a revenit la forma arătată în perioada când îmbrăca tricoul Viitorului. Urcările sale în atac şi pasele oferite colegilor au produs multe dintre fazele ofensive izbutite de roş-albaştri”

Paulo Vinicius (CFR Cluj / 34 de ani / 23 jocuri). ”Prezenţa brazilianului în centrul defensivei clujenilor a dat siguranţă echipei. Nu întâmplător, CFR a avut pentru al doilea an la rând cea mai bună apărare la finalul sezonului regulat”

Mike Cestor (Astra / 26 de ani / 19 jocuri). ”Un fundaş central impunător, care s-a remarcat prin plasamentul foarte bun. A fost stâlpul apărării Astrei, a doua cea mai bună din campionat”

Mario Camora (CFR Cluj / 32 de ani / 23 jocuri). ”Mario reprezintă o parte importantă din istoria CFR-ului. A prins titular în cel mai bun sezon izbutit de o grupare românească în grupele UCL, a trecut alături de clujeni prin perioada grea financiară, a condus echipa spre titlul din ediţia 2017-2018, iar în ediţia curentă a reuşit şase pase decisive”

Mijlocaşi:

Ibrahima Tandia (Sepsi OSK / 25 de ani / 24 jocuri). ”Prestaţiile sale au deschis drumul covăsnenilor spre play-off. A marcat 10 goluri, a oferit cinci pase decisive şi a prins cele mai multe prezenţe în echipa etapei dintre toţi fotbaliştii cu minute din ediţia curentă (99)”

Alexandru Cicâldău (U Craiova / 21 de ani / 25 jocuri). ”Adus în vară anului trecut de la Viitorul, a intrat direct în primul unsprezece şi a rămas om de bază în sistemul gândit de Devis Mangia. Formează un cuplu excelent la centrul terenului cu experimentatul Alexandru Mateiu - două goluri, patru pase decisive şi două penalty-uri obţinute”

Florin Tănase (FCSB / 24 de ani / 24 jocuri). ”Cu opt goluri, cinci pase decisive şi patru penalty-uri obţinute, decarul bucureştenilor este jucătorul care a produs cele mai multe goluri pentru echipa cu cea mai bună ofensivă din sezonul regulat. De apreciat şi dispoziţia pentru efort arătată meci de meci”

Atacanţi:

Ianis Hagi (Viitorul / 20 de ani / 24 jocuri). ”Calităţi incontestabile de lider! A marcat de şapte ori, a oferit patru pase decisive, a scos două penalty-uri şi a prins de cinci ori echipa etapei! Şi-a condus colegii spre al patrulea play-off din istorie”

George Ţucudean (CFR Cluj / 27 de ani / 23 jocuri). ”Trece prin cea ma bună perioadă din carieră. După ce a câştigat titlul de golgheter la finele ediţiei precedente, conduce şi în acest sezon clasamentul celor mai buni marcatori din Liga 1 Betano, cu 16 reuşite”

Alexandru Mitriţă (U Craiova / 24 de ani / 18 jocuri). ”Liderul din teren al oltenilor a strâns cifre formidabile: 13 goluri, trei pase decisive şi şapte prezenţe în echipa etapei. Evoluţiile din tricoul alb-albaştrilor i-au adus în pauza de iarnă un transfer spectaculos, devenind cel mai scump jucător vândut din istoria Universităţii Craiova”

Antrenor:

Constantin Enache (Astra / 45 de ani). ”Instalat pe banca giurgiuvenilor în toamnă, a reuşit un parcurs remarcabil, încheind sezonul regulat cu o serie fantastică de 10 meciuri consecutive fără înfrângere! În plus, şi-a pus din plin amprenta pe evoluţiile mai multor jucători din lot precum Butean, Begue sau Alibec”