Real Madrid câștigase cu 2-1 partida tur cu Ajax, iar returul de pe Bernabeu ar fi trebuit să asigure o calificare lejeră pentru "galactici" în sferturile Champions League. Ajax Amsterdam a dat peste cap calculele de pe hârtie și orice speranță a madrilenilor de a mai câștiga vreun trofeu în acest sezon. Trupa lui Erik Ten Hag a făcut un meci de vis la Madrid și i-au administrat o înfrângere usturătoare câștigătoarei ultimelor trei ediții ale competiției, scor 4-1.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Vezi aici golurile meciului Real Madrid vs Ajax.

În decurs de o săptămână, Real Madrid a ratat toate cele trei obiective din acest sezon. A fost eliminată de Barcelona în semifinalele Cupei Spaniei (4-1 la general), în LaLiga a fost învinsă tot de Barcelona, scor 1-0, îndepărtându-se la 12 puncte de primul loc, iar seria negativă a continuat și în Champions League, unde Ajax s-a impus cu un neverosimil 4-1 pe Bernabeu.

Coşmarul madrilenilor a început devreme, încă din minutul şapte, când Ziyech a deschis scorul pentru Ajax și a redat speranțele "lăncierilor". După o fază genială creată de Dusan Tadic, Neres (18') l-a învins pe Courtois și oaspeții au intrat la pauză cu un avantaj de două goluri.

În minutul 29, Realul a primit o altă lovitură: Lucas Vazquez s-a accidentat şi nu a mai putut continua partida, fiind înlocuit cu Gareth Bale. Până la pauză, Solari a fost nevoit să mai facă încă o schimbare. Vinicius s-a accidentat și a ieșit în lacrimi de pe teren, iar în locul său a fost trimis Asensio.

Realul nu s-a trezit nici după pauză. După o fază controversată, în care mingea a părut că a ieșit în out, Dusan Tadic a marcat un gol de excepție, cu un șut de la marginea careului, în minutul 62. Golul a fost validat după consultarea arbitrajului video.

Marco Asensio a readus speranțele pentru "galactici", marcând cu un șut la colțul lung în minutul 70. Realul mai avea nevoie de două goluri pentru a se califica în sferturi, dar Ajax a mai dat încă o dată lovitura. Două minute mai târziu, Lasse Schoene a executat impecabil o lovitură liberă de pe partea stânga și l-a lăsat fără replică pe Courtois.

Pentru ca dezastrul să fie complet, Real Madrid a încheiat meciul în zece oameni, Nacho fiind eliminat în minutul 90+4, pentru două cartonașe galbene încasate într-un minut.

S-ar putea să te intereseze și:

Presa din Spania, după ce Real a fost umilită de Ajax în Champions League: "Patru luni de doliu"