Ajax Amsterdam a făcut un meci de senzație în returul de pe Santiago Bernabeu, a câștigat cu 4-1 (5-3 la general) și a eliminat-o pe Real Madrid (campioană a ultimelor trei ediții). Dusan Tadic a fost protagonistul serii pentru "lăncieri", după ce a oferit două pase de gol, a înscris o dată și a obținut lovitura liberă din care olandezii au marcat ultima reușită. În cealaltă partidă a serii, Borussia Dortmund a fost învinsă și pe teren propriu de Tottenham, scor 1-0 (4-0 la general) și a fost eliminată din competiție.

HotNews.roFoto: Hotnews

Presa din Spania, după ce Real a fost umilită de Ajax în Champions League: "Patru luni de doliu"

Aceasta a fost prima victorie pentru Ajax, în deplasare, într-o rundă eliminatorie a Champions League după 22 de ani. Tot la Madrid venea și victoria din martie 1997, însă atunci "lăncierii" o învingeau pe Atletico, scor 3-2.

Ajax a început foarte tare partida și a deschis scorul încă din minutul 7, când Tadic i-a pasat decisiv lui Ziyech. În minutul 18, același Tadic a luat o minge de la jumătatea terenului, a trecut superb de Casemiro cu o "ruletă marseilleză" și l-a găsit pe David Neres cu o pasă filtrantă. Brazilianul a preluat și l-a învins pe Courtois. Madrilenii au forțat până la pauză, însă golul nu a venit.

Lucas Vazquez şi Vinicius s-au accidentat în prima repriză şi au ieșit de pe teren cu lacrimi în ochi. Santiago Solari i-a înlocuit cu Bale '29, respectiv Asensio '35.

În minutul 62, Mazraoui a salvat o minge care a părut că a ieșit în afara terenului, faza a continuat, balonul a ajuns la același sârb experimentat, care a înscris cu un șut la vinclu. După analiza VAR, arbitrul a considerat că balonul nu a părăsit terenul și a validat golul. Asensio a redus din diferență în minutul 70, iar echipa lui Solari continua să spere, însă două minute mai târziu Lasse Schone a transformat excelent o lovitură liberă dintr-un unghi foarte dificil și a închis tabela. Nacho (Real) a fost eliminat în minutul 93.

Pe Westfalenstadion, Borussia Dortmund a dominat încă din startul partidei, a presat în primele 40 de minute, însă nu a reușit să spargă gheața și a intrat cu moralul la pământ la pauză. Kane a scăpat singur în minutul 49 și nu l-a iertat pe Burki, marcând al patrulea gol în patru meciuri disputate împotriva galben-negrilor. Jucătorii lui Lucien Favre au continuat să rateze pe bandă rulantă și englezii s-au calificat cu un 4-0 cinic la general.