​Marți au loc primele partide din returul optimilor Champions League. Borussia Dortmund va încerca, pe Westfalenstadion, să întoarcă scorul din tur (3-0 pentru Tottenham, pe Wembley) și să se califice în sferturile Champions League, în timp ce Real Madrid va avea o misiune mai ușoară, pe Santiago Bernabeu, împotriva celor de la Ajax Amsterdam (2-1 în tur pentru madrileni).

HotNews.roFoto: Hotnews

Borussia Dortmund nu trece prin cea mai bună perioadă din acest sezon. Echipa antrenată de Lucien Favre a fost eliminată din Cupa Germaniei, a pierdut un avantaj de nouă puncte în Bundesliga și este aproape de eliminarea din Champions League, după ce a pierdut cu 3-0 în deplasarea de pe Wembley, împotriva celor de la Tottenham. De cealaltă parte, londonezii sunt foarte aproape de sferturile competiției europene, însă au pierdut două din ultimele trei partide și au remizat în ultima (2-2 vs Arsenal, care a ratat un penalty în prelungiri).

Tottenham vs Dortmund (22:00, Digi Sport 2, Telekom Sport 2, Look Sport)

Întâlniri directe: 5

Victorii Tottenham: 3

Victorii Dortmund: 2

Golaveraj: 9-7

Echipe probabile:

Dortmund: Bürki; Wolf, Akanji, Zagadou, Diallo; Delaney, Witsel, Reus, Guerreiro, Sancho; Götze

Absent: Piszczek

Incert: Pulisic

Va lipsi în următorul meci dacă va primi cartonaș galben: Weigl

Tottenham:Lloris; Alderweireld, Sánchez, Vertonghen; Aurier, Davies, Sissoko, Rose; Eriksen; Son, Kane

Absent: Alli

Incerți: Dier, Winks

Vor lipsi în următorul meci dacă vor primi cartonaș galben: Alderweireld, Lamela, Son

Arbitri: Danny Makkelie (central), Mario Diks, Hessel Steegstra (asistenți), Kevin Blom (al patrulea oficial), Pol van Boekel (VAR), Jochem Kamphuis (asistent VAR) - toți din Olanda

Ultimele cinci partide:

Augsburg vs Dortmund 2-1

Dortmund vs Bayer Leverkusen 3-2

Nurnberg vs Dortmund 0-0

Tottenham vs Dortmund 3-0

Dortmund vs Hoffenheim 3-3

Tottenham vs Arsenal 1-1

Chelsea vs Tottenham 2-0

Burnley vs Tottenham 2-1

Tottenham vs Dortmund 3-0

Tottenham vs Leicester 3-1

De știut:

  • Dortmund a câștigat trei duble manșe împotriva echipelor din Anglia și a pierdut două. Nemții au fost eliminați ultima oară de Liverpool în sferturile Europa League, sezonul 2015-2016.
  • Borussia a participat în șapte din ultimele opt ediții de Champions League (13 în total). Galben-negrii au câștigat competiția în 1997 (împotriva lui Juventus) și au jucat finala în 2013 (au pierdut în fața rivalilor de la Bayern Munchen).
  • Nemții s-au mai confruntat cu un retur în care erau nevoiți să întoarcă un scor de 3-0. În sezonul 2013-2014, Borussia a învins-o cu 2-0 pe Real Madrid, pe Westfalenstadion, însă nu a reușit să întoarcă rezultatul din tur, după ce a ratat mai multe ocazii imense.
  • Englezii au mai fost prezenți o singură dată în sferturile Champions League, în sezonul 2010-2011. De patru ori au evoluat Spurs în Champions League, acesta fiind al treilea sezon consecutiv.
  • Tottenham a suferit cea mai cruntă înfrângere într-o deplasare europeană în Germania. În 1995, echipa din Londra era învinsă cu 8-0 de Koln în Cupa Intertoto.
  • Trei goluri în trei întâlniri împotriva celor de la Borussia Dortmund are Harry Kane. Atacantul englez a lipsit în partida tur.

Postarea lui Axel Witsel (Borussia Dortmund):

Ce au spus cei doi antrenori:

"Nu putem vorbi despre faptul că am învins Atletico cu 4-0 în acest sezon. Fiecare joc este diferit. Prima manșă s-a terminat și e o situație diferită. Știm că putem înscrie goluri, dar trebuie să jucăm foarte inteligent. Desigur, cel mai important lucru este să producem o performanță de top. Orice este posibil. Știm că va fi dificil, dar niciodată nu se știe", a declarat Lucien Favre, antrenorul Borussiei Dortmund.

"Este o mare oportunitate de a juca și a trece mai departe în runda următoare a unei competiții importante precum Champions League. Va fi un meci dificil. Trebuie să uităm de manșa tur. Este important să începem la un nivel foarte bun, să fim agresivi, să luptăm de la început, să avem un tempo ridicat, aceasta este cheia", a spus Mauricio Pochettino, antrenorul celor de la Tottenham.

Ajax vs Real Madrid (22:00, Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Plus)

În cealaltă partidă a serii, Real Madrid pornește cu un avantaj confortabil: 2-1 în deplasare, împotriva celor de la Ajax Amsterdam. Madrilenii au suferit două înfrângeri consecutive în fața rivalilor de la FC Barcelona, au fost eliminați din Cupa Spaniei și și-au luat adio de la titlul din La Liga (12 puncte în spatele primului loc), Champions League rămânând principalul obiectiv. Mânjii lui Erik Ten Hag (locul 2 în Eredivisie, calificați în finala Cupei Olandei) speră la o răsturnare de rezultat, jucând ultima lor șansă pe Santiago Bernabeu.

Întâlniri directe: 13

Victorii Ajax: 4

Victorii Real Madrid: 8

Golaveraj: 11-26

Echipele probabile:

Real Madrid: Courtois; Reguilón, Varane, Nacho, Carvajal; Casemiro, Kroos, Modrić; Vázquez, Benzema, Vinícius

Absenți: Ramos, Llorente

Ajax: Onana; Tagliafico, Blind, De Ligt, Mazraoui; De Jong, Van de Beek, Schöne; Neres, Tadić, Ziyech

Absent: Bande

Vor lipsi în meciul următor dacă vor primi cartonaș galben: Blind, De Ligt, Mazraoui, Tagliafico, Van de Beek, Ziyech

Arbitri: Felix Brych (central), Mark Borsch, Stefan Lupp (asistenți), Daniel Siebert (al patrulea oficial), Bastian Dankert (VAR), Marco Fritz (asistent VAR) - toți din Germania

Ultimele cinci partide:

Real Madrid vs Barcelona 0-1

Real Madrid vs Barcelona 0-3

Levante vs Real Madrid 1-2

Real Madrid vs Girona 1-2

Ajax vs Real Madrid 1-2

Feyenoord vs Ajax 0-3

Den Haag vs Ajax 1-5

Ajax vs Breda 5-0

Ajax vs Real Madrid 1-2

Heracles vs Ajax 1-0

De știut:

  • Victoria din tur a fost a șaptea consecutivă a madrilenilor în fața celor de la Ajax (golaveraj 22-3).
  • Real Madrid a câștigat ultimele nouă confruntări disputate în două manșe în această competiție. Ultima echipă care a reușit să o elimine pe campioana Europei a fost Juventus, în semifinalele sezonului 2014-2015.

Ce au declarat cei doi antrenori:

"Echipa își dorește cu adevărat să câștige și îmi place acest lucru. Vom ieși pe teren pentru a câștiga, cum o facem de fiecare dată. Echipa este într-o formă bună și are foarte multă experiență și este relaxată în legătură cu ce spun oamenii.

Muncim din greu și evident că nu suntem fericiți când pierdem, dar tot ne dorim să avem rezultate bune în La Liga, și acum avem Champions League. Este păcat că Sergio Ramos nu va juca. Este un lider, dar avem suficienți jucători cu experiență și calitate pentru a-l înlocui", a afirmat Santiago Solari, antrenorul Realului.

"Ei (n.r. Real Madrid) știu că dacă vor să câștige un trofeu în acest sezon, Champions League este cel mai realistic. Asta le va oferi probabil o mentalitate specială pe teren. Dar asta nu contează pentru noi. Suntem activi în continuare pe trei fronturi.

Jucătorii noștri sunt ambițioși. Intrăm în meci pentru a înscrie goluri. Această echipă a Ajaxului preia inițiativa în fiecare meci. Ramos este cu siguranță o pierdere, atât la nivel tactic, cât și mental. (Absența lui) cu siguranță nu îi va face mai puternici", a spus Erik ten Hag, antrenorul Ajaxului.