Juventus și-a consolidat prima poziție în Serie A după o victorie dramatică în fața lui Napoli, formația de pe locul al doilea. A fost 2-1 pentru torinezi, la capătul unui meci plin de evenimente: câte un jucător eliminat din fiecare echipă și un penalty ratat de Napoli în minutul 84. După aceast succes, formaţia pregătită de Massimiliano Allegri se distanţează la 16 puncte în fruntea clasamentului din Serie A.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rezumatul partidei Napoli vs Juventus.

Confruntarea de pe San Paolo a început cum nu se putea mai rău pentru gazde. Portarul Alex Meret a primit cartonaș roșu după numai 25 de minute în urma unui fault comis la marginea careului asupra lui Cristiano Ronaldo.

Ospina i-a luat locul lui Milik pentru a intra în poartă și a fost învins de Miralem Pjanic (28') din lovitura liberă rezultată după faultul lui Meret. Emre Can a majorat avantajul pentru Juventus 11 minute mai târziu, iar oaspeții au intrat la pauză cu scorul de 2-0 şi un jucător mai mult pe teren.

În startul reprizei secunde a rămas și Juventus în inferioritate numerică. Pjanic a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe (47'). Napoli a profitat de situație și a redus din diferență prin Callejon în minutul 61, însă n-a mai avut puterea să egaleze, deși în minutul 84 a beneficiat de un penalty. Arbitrul Gianluca Rocchi a dictat lovitură de la 11 metri pentru Napoli după un henţ al lui Alex Sandro. Insigne a trimis în bară și s-a încheiat 2-1 pentru Juventus.

Clasament:

1. Juventus 72 puncte

2. Napoli 56

3. AC Milan 48

4. Inter 47

5. AS Roma 44

6. Lazio 41 (- un joc) etc.