Uli Hoeness, preşedintele consiliului de supraveghere al clubului Bayern Munchen, şi-a încheiat perioada de probaţiune, în urma codamnării pentru fraudă fiscală, şi se poate considera un om liber, a anunţat, vineri, justiţia germană, informează AFP, citată de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Condamnat în 2014 la trei ani şi jumătate de închisoare, Hoeness a fost eliberat după 21 luni de detenţie, pentru bună purtare, însă el a fost supus unei perioade de probaţiune. Cum în această perioadă nu au existat probleme, tribunalul din Augsburg a ridicat definitiv pedeapsa cu suspendare care îl ameninţa pe Hoeness, 67 de ani, în caz de recidivă.

Această decizie este "urmarea normală a unei perioade de probaţiune care a ajuns la final", a precizat tribunalul. Uli Hoeness, fostă glorie a clubului Bayern în anii 70, şi-a părăsit funcţiile de conducere deţinute în cadrul grupării din Munchen după ce a fost condamnat pentru faptul că a ascuns de fisc peste 28 de milioane de euro.

Însă, după ce a fost pus în libertate, Uli Hoeness a fost reales preşedinte al clubului Bayern Munchen, în noiembrie 2016, de adunarea generală a grupării, cu 98,5 la sută din voturi.