​Tactica Barcelonei a fost una perfectă în returul semifinalei din Cupa Spaniei, disputat pe "Santiago Bernabeu", împotriva rivalilor de la Real Madrid. Catalanii s-au apărat foarte bine, au fost letali pe contraatac și au câștigat cu 3-0 un meci în care au avut patru șuturi spre poarta adversă. A fost 4-1 la general, iar echipa antrenată de Ernesto Valverde s-a calificat în ultimul act al competiției.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vinicus a pus cele mai multe probleme în careul catalanilor, iar în minutul 14 gazdele au cerut penalty la un duel al brazilianului cu Semedo. Faza a fost analizată cu VAR, însă centralul a decis că nu a fost fault. Tot Vinicius a ratat cinci minute mai târziu, când a trimis peste poartă în urma unei pase primite puțin prea în spate. Tânăra speranță a madrilenilor a mai avut o ocazie în minutul 23, însă șutul a fost oprit de portarul catalanilor. În minutul 36, ter Stegen a respins excelent șutul lui Benzema. Ultima fază a primei reprize a aparținut aceluiași Vinicius, care a mai trimis o dată peste poartă din apropierea porții.

Repriza secundă a debutat perfect pentru catalani, care au înscris la prima ocazie avută. Jordi Alba și Dembele au construit o fază în flancul stâng, iar Luis Suarez a finalizat cu latul ('50). În minutul 62, ter Stegen a fost providențial la lovitura de cap a lui Reguilon. Vinicius și-a mai arătat o dată calitățile cinci minute mai târziu, când a luat o fază pe cont propriu, a fentat mai mulți jucători din apărarea Barcelonei, însă a fost blocat în ultimul moment de Semedo. Ocaziile s-au răzbunat, Dembele a mai sprintat o dată, de data aceasta în flancul drept, a pasat în fața porții, iar Varane a trimis în propria poartă încercând să îl oprească pe Suarez. În minutul 72, Casemiro l-a călcat pe Suarez pe picior în careu, iar uruguayanul l-a învins pe Navas cu o scăriță din penalty.

Barcelona a devenit prima echipă care se califică de șase ori consecutiv în finala Cupei Spaniei.

Cele două echipe se vor întâlni și sâmbătă (21:45), în etapa a 26-a din La Liga.

Parcursul Barcelonei în Cupa Spaniei:

FC Barcelona vs Real Madrid 4-1 la general

FC Barcelona vs Cultural Leonesa 5-1 la general

FC Barcelona vs Levante 4-2

FC Barcelona vs Sevilla 6-3

În finala Cupei Spaniei, Barcelona o va întâlni pe învingătoarea confruntării dintre Betis Sevilla și Valencia (2-2 în tur). Ultimul act din Cupa Spaniei va avea loc pe Estadio Benito Villamarín, arena pe care joacă formația Betis Sevilla.