​Real Madrid a câștigat cu mari emoții partida de pe terenul celor de la Levante, din etapa a 25-a a campionatului din Spania. "Galacticii" s-au impus la limită, scor 2-1, ambele goluri ale victoriei fiind înscrise din penalty.

Gareth BaleFoto: realmadrid.com

Primul penalty al madrilenilor a fost acordat înainte de pauză, pentru un henț în careul gazdelor, după ce arbitrul a apelat la VAR. Karim Benzema (43') a fost cel care a transformat lovitura de la 11 metri.

Roger Marti a restabilit egalitatea în minutul 60, însă un alt penalty a adus golul victoriei pentru Real Madrid. Casemiro a obținut lovitura de pedeapsă, iar Gareth Bale (78') a marcat de la punctul cu var, aducând cele trei puncte echipei sale.

Ambele formații au terminat meciul în inferioritate numerică. Nacho (Real Madrid) a fost eliminat în minutul 86, iar Rochina (Levante) în minutul 88, ambii pentru cumul de cartonașe galbene.

Real Madrid ocupă locul trei în clasament, la nouă puncte distanță față de liderul Barcelona și la două de Atletico Madrid, ocupanta locului doi. Levante se găsește pe locul 13, cu 30 de puncte.

Pentru Real Madrid urmează două dueluri cu Barcelona. Primul se va juca pe 27 februarie, în semifinalele Cupei Spaniei (retur), iar a doua confruntare va fi în campionat, pe 2 martie.

Rezumatul meciului Levante vs Real Madrid.

S-au disputat în etapa 25 din LaLiga:

Levante - Real Madrid 1-2

Valladolid - Betis 0-2

Atletico Madrid - Villarreal 2-0

Leganes - Valencia 1-1

Athletic Bilbao - Eibar 1-0

Alaves - Celta Vigo 0-0

Sevilla - Barcelona 2-4

Getafe - Rayo Vallecano 2-1

Espanyol - Huesca 1-1

Se va juca luni:

22:00 Girona - Real Sociedad

Clasament:

1. Barcelona 57

2. Atl. Madrid 50

3. Real Madrid 48

4. Getafe 39

5. Sevilla 37

6. Alaves 37 etc.