Dorin Rotariu s-a transferat de la FC Bruges la echipa kazahă FC Astana, a anunţat vineri campioana Belgiei, care-l împrumutase în iulie pe fotbalistul român la formaţia olandeză AZ Alkmaar, informează Agerpres.

Dorin RotariuFoto: Dorin Rotariu / Facebook

FC Bruges a indicat pe site-ul său că nu este vorba de un împrumut, Rotariu fiind definitiv jucătorul echipei Astana.

În vârstă de 23 de ani, Dorin Rotariu a fost achiziţionat în ianuarie 2017 de FC Bruges de la Dinamo Bucureşti. Potrivit site-ului walfoot.be, Bruges i-a plătit lui Dinamo 2,75 milioane de euro pentru acest transfer.

Rotariu a evoluat doar o jumătate de sezon la FC Bruges, fiind împrumutat la altă gruparea belgiană, Excel Mouscron, unde a reuşit prestaţii bune, în cea mai mare parte a timpului avându-l antrenor pe Mircea Rednic. În actuala stagiune, Rotariu a bifat doar opt apariţii în campionat pentru Alkmaar, de fiecare dată ca rezervă. În campionatul intern el a mai evoluat doar la Poli Timişoara.

FC Astana a câştigat anul trecut pentru a cincea oară consecutiv campionatul Kazahstanului, care se desfăşoară după sistemul primăvară-toamnă. Gruparea din capitala Kazahstanului a avut rezultate notabile în ultimii ani în cupele europene, atingând grupele Ligii Campionilor în sezonul 2015-2016 şi şaisprezecimile de finală ale Europa League în sezonului 2017-2018.

Astana, grupare înfiinţată în 2009, a fost antrenată de Ioan Andone în perioada iulie - noiembrie 2013. În primele patru luni din 2013, Astana a fost pregătită de ucraineanul Oleg Protasov, cel care le-a antrenat pe Steaua Bucureşti şi Astra Giurgiu. Pe banca tehnică a echipei este acum ucraineanul Roman Grigorciuk.

În 2012, formaţia kazahă l-a avut printre jucători pe românul Emil Dică.