Defensiva lui Olympique Lyon a rezistat eroic în fața atacurilor Barcelonei și a reușit să păstreze tabela imaculată (0-0), rezultat ce îi dă speranțe trupei lui Bruno Genesio în returul de pe Camp Nou. Catalanii au avut nu mai puțin de 11 șuturi spre buturile lui Lopes și cinci pe spațiul porții, însă golul nu a apărut.

Lyon vs BarcelonaFoto: fcbarcelona.com

Lyon a început în forță meciul de pe Groupama Stadium, iar Aouar și Terrier l-au pus la grea încercare pe Ter Stegen. Tranversala i-a salvat pe catalani la torpila trimisă de Terrier. De partea cealaltă, Ousmane Dembele a fost responsabil cu ocaziile importante ale Barcelonei în prima repriză. În minutul 19, francezul a scăpat singur spre poartă, dar l-a luat la țintă pe Lopes.

În repriza secundă, formația lui Genesio a continuat pe aceleași coordonate, a stat bine în defensivă, fiind conştientă de puterea ofensivă a catalanilor. Echipa lui Valverde a ratat ocazie după ocazie. În minutul 70, Suarez a ratat dintr-o poziție ideală, de la 11 metri, după ce a alunecat în momentul șutului. Busquets a mai avut o ocazie importantă pe final de meci, însă Lopes s-a aflat într-o zi de grație și a păstrat tabela neschimbată.

Bacelona rămâne fără victorie în deplasare în fazele eliminatorii din Champions League din 2016. De partea cealaltă, Lyon se află la al șaselea rezultat de egalitate în actualul sezon al competiției.

Echipa care va merge în sferturile Champions League se va decide în meciul retur de pe Camp Nou, pe 13 martie.

Rezumatul meciului Olympique Lyon vs Barcelona.