​Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a făcut, vineri, un bilanţ pozitiv privind utilizarea arbitrajului video (VAR) în meciurile din prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, precum şi în meciurile tur din faza şaisprezecimile de finală ale Europa League, informează AFP, conform Agerpres.

Arbitraj videoFoto: fifa.com

Introducerea asistenţei video la arbitraj în meciurile din Liga Campionilor şi Europa League, marţi, miercuri şi joi s-a desfăşurat "perfect", conform UEFA, care s-a felicitat în acelaşi timp pentru faptul că VAR şi-a îndeplinit rolul de a ajuta arbitrii.

"Sunt foarte mulţumit de maniera în care VAR a fost aplicat. Tehnologia a funcţionat perfect, iar arbitrii desemnaţi au arătat un înalt nivel", a afirmat Roberto Rosetti, preşedintele comisiei de arbitraj din cadrul UEFA.

Rosetti a promis, totodată, că va căuta să continue îmbunătăţirea sistemului. "Singurul lucru important este acela ca arbitrul să ia cea mai bună decizie. Precizia este mult mai importantă decât viteza", a reamintit acesta.

Un gol i-a fost refuzat echipei Ajax Amsterdam contra lui Real Madrid (1-2), pentru un ofsaid la Dusan Tadic, la mingea trimisă de Nicolas Tagliafico, în timp ce alte două situaţii au fost examinate, la meciurile dintre AS Roma şi FC Porto (2-1) şi Manchester United - PSG (0-2), fără modificarea deciziei luate de arbitru.