Antrenorul formaţiei FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a lăudat jocul practicat de Ajax Amsterdam în partida cu Real Madrid de miercuri seara, contând pentru prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, spunând că echipa olandeză a dominat trupa din Madrid, jucătorii tineri ai lui Ajax practicând un fotbal foarte bun, transmite News.ro.

Gheorghe HagiFoto: fcviitorul.ro

Hagi a fost întrebat joi, în cadrul conferinţei de presă, cum i s-a părut meciul dintre Ajax Amsterdam şi Real Madrid de miercuri seara.

“Am văzut un Ajax fabulos, a dominat Madridul, cu merite foarte multe, cu jucători foarte tineri, cu un fotbal foarte bun. Cred eu că s-a văzut, la fel ca şi la noi, suntem şi noi tineri la fel ca ei, că au ratat foarte mult, au avut ocazii, Realul a avut o ocazie şi a dat gol. Ei avut nu ştiu câte şi din păcate pentru ei nu le-au fructificat. Mult talent, fotbal frumos, jucători tineri buni, cu jucători de experienţă iar foarte buni, dar din păcate pentru Ajax o înfrângere pe care nu o meritau, meritau mult mai mult”, a afirmat Hagi.

El remarcat pressingul făcut de olandezi şi faptul că echipa a stat foarte sus în teren, iar Real nu a putut reacţiona în prima repriză.

“A fost fantastic pressingul, poziţionarea echipei atât de sus i-a surprins foarte tare pe cei de la Madrid, nu le-au dat timp şi spaţiu să gândească. A fost o repriză extraordinară, să o văd, să o analizez şi să încerc să facem şi noi la fel. Îmi place modul în care au gândit, cum au planificat totul şi cum s-au derulat primele 45 de minute chiar şi a doua repriză. Dar era logic şi normal ca Madridul să aibă una, două ocazii şi să se vadă acea experienţă pe care o au, că de aia e Madridul şi a câştigat 3 Champions League în ultimii ani”, a afirmat Hagi.

El a mai spus că stilul de joc pe care îl doreşte la Viitorul seamănă cu cel de la Ajax, e clădit pe aceleaşi fundamente.

Formaţia Real Madrid a învins, miercuri seară, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Ajax Amsterdam, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

La Amsterdam, învingătorii au marcat prin Benzema ’60 şi Asensio ’87. Pentru Ajax a înscris Ziyech ’75.

Pentru Sergo Ramos a fost meciul cu numărul 600 la Real Madrid. În minutul 38, Tagliafico (Ajax) a trimis mingea în poarta apărată de Courtois, dar golul a fost anulat pentru ofsaid, după consultarea VAR.

S-ar putea să te mai intereseze și:

VIDEO Real Madrid, VAR-ul și cinismul (2-1 vs Ajax Amsterdam)