Real Madrid și-a demonstrat încă o dată experiența din competițiile europene și a reușit o victorie cinică în fața celor de la Ajax Amsterdam, scor 2-1, în deplasare. Echipa antrenată de Santiago Solari este prima care profită în urma utilizării arbitrajului video, "lăncierii" având un gol anulat în prima repriză, la scorul de 0-0.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vezi aici un rezumat extins al partidei dintre Ajax Amsterdam și Real Madrid.

Ajax a început foarte curajos partida și a ratat mai multe ocazii, luând-o prin surprindere pe campioana Europei. Mazraoui a avut prima ocazie în minutul 9, iar Tadic a trimis în bară în minutul 26, cu un șut din interiorul careului. În minutul 37, Tagliafico l-a învins pe Courtois cu o lovitură de cap, însă Skomina a anulat reușita, pe bună dreptate, în urma consultării arbitrajului video. După ce a revăzut faza, arbitrul a considerat că Tadic se afla în offside și l-a incomodat pe portarul Realului. Nu mai puțin de 11 ocazii a avut echipa olandeză în prima parte, însă tabela a arătat 0-0 la pauză.

În minutul 60, Vinicius a creat o fază splendidă în flancul stâng, pătrunzând spre centrul careului și servindu-l pe Karim Benzema, care a reușit golul cu numărul 60 în Champions League. Insistența olandezilor a dat roade în minutul 75, când Ziyech l-a învins pe belgianul Courtois cu un șut pe jos din centrul careului. Intrat pe teren în minutul 73, Marco Asensio a avut o evoluție bizară până la finalul partidei: a pasat de patru ori și a tras de cinci ori la poartă. Tot el este cel care le-a adus victoria madrilenilor în minutul 87, când a trimis în poarta goală după un plonjon nereușit al lui Onana. Sergio Ramos a primit un cartonaș galben în minutul 90 și va lipsi din returul de pe "Santiago Bernabeu".

Jocul Realului nu a arătat ca al unei campioane europene, însă experiența și-a spus cuvântul în fața tinerilor antrenați de Erik Ten Hag și madrilenii pornesc cu un avantaj clar în manșa retur, care va avea loc pe 5 martie.