Drumul spre semifinalele turneului WTA de la Doha trece pentru Simona Halep prin "stația" Julia Goerges. Nemțioaca este o jucătoare experimentată, cu un joc solid de pe baseline și cu o dreaptă inversă care deschide bine terenul. În plus, Julia posedă un serviciu foarte bun, greu de returnat într-o zi mare (Goerges se lupta la un moment dat la capitolul cei mai mulți ași din circuit cu Karolina Pliskova). Halep conduce cu 2-1 în meciurile directe, cea mai recentă victorie venind la Miami, pe hard, în 2016. Disputa Halep vs Goerges va fi în direct pe Digisport 1 și LiveText pe HotNews.ro în jurul orei 17:30.

HotNews.roFoto: Hotnews

De la cei 1,80 metri înălțime, mingea pleacă bine din racheta Juliei la serviciu. Este, conform WTA, arma cea mai importană a nemțoaicei, Goerges luptându-se pentru titlu de cel mai bun serviciu din circuit în 2018, printre altele, cu Karolina Pliskova.

Poate servi puternic și plat spre teu, dar si cu mult kick la exterior. Variază foarte bine de la lansare, iar într-o zi bună este greu să îi poți face break. Sigur, sunt zile și zile în carieră, iar Simona este una dintre cele mai bune jucătoare din circuit la retur.

De pe baseline, Julia are un joc solid, cu lovituri bune de pe ambele părți. De cele mai multe ori face diferența cu dreapta inversă (este puternică și deschide bine unghiurile - se deplasează special pentru a trimite cu această lovitură chiar și din colțul de rever), dar stă destul de bine și atunci când vine vorba de backhand (stabil în cross, decisiv uneori în lung de linie). Totuși, nu este chiar la cote înalte atunci când este nevoită să lovească dintr-o deplasare continuă, erorile apărând mai mult pe partea de rever.

Ce spune Simona despre primul meci cu Thierry van Cleemput în lojă - Comparație cu Darren Cahill

"A fost o întalnire foarte ok (n.r. cu Thierry van Cleemput), am vorbit despre meci, m-a întrebat cum mi s-a părut, o discuție plăcută. Nu aș mai vrea să comparăm aceste două persoane, că sunt diferite.

Am avut o perioadă extraordinară cu Darren (n.r. Cahill), cea mai bună perioadă din cariera mea. Cu cel nou am avut abia 5-7 zile și vreau să mai fac antrenamete, iar când o să îmi fac o părere, o să vă spun" - Simona Halep, pentru corespondentul Digisport la Doha, Gabriel Morariu.

Despre partida cu Goerges

"Nu am mai jucat de mult timp cu ea şi nu ştiu exact la ce să mă aştept, dar ştiu că are serviciu foarte bun şi forehand bun, dar am şansa mea şi o să dau totul" - Simona Halep, pentru Digisport.

În 2019, Goerges are deja un titlu WTA câștigat, nemțoaica plecând acasă cu trofeul de la Auckland (a trecut în finală de Bianca Andreescu). Julia a adunat 8 victorii, dar și doua înfrângeri în actualul sezon (7/1 pe hard).

La Australian Open a părăsit competiția încă din turul întâi, fiind învinsă de surpriza Danielle Colllins (a ajuns până în semifinale la Melbourne).

Este antrenată de Michael Geserer, a început tenisul la vârsta de 6 ani, suprafața favorită este hard-ul (este însă și zgura pe această listă scurtă). Idolul din tenis se numește Martina Hingis, iar turneul de suflet este Australian Open. Pe tată îl cheamă Klaus, iar pe mamă Inge. Are și o soră mai mare - Maike.

Simona vs Julia, meciuri directe:

2016, Miami: 6-4, 6-1 pentru Halep

2014, Madrid: 6-2, 6-0 pentru Halep

2009, Paris: 6-4, 2-6, 6-3 pentru Goerges

Victorii/înfrângeri pe hard în carieră:

Simona Halep: 201/91

Julia Goerges: 168/139.

Qatar Total Open se dispută în perioada 11-16 februarie 2019. Face parte din categoria "Premier", are loc pe suprafață hard, iar premiile sunt în valoare totală de $ 916,131. Ultima câștigătoare a competiției este Petra Kvitova (2018), iar la dublu Gabriela Dabrowski / Jelena Ostapenko.