Tottenham a obținut o victorie categorică în prima manșă a optimilor Champions League. Englezii au avut o repriză secundă extraordinară, în timp ce adversarii de la Borussia Dortmund (fără Reus, Alcacer, Akanji sau Piszczek) nu au reușit să-și facă jocul și au ieșit, cel mai probabil, din calculele calificării. A fost 3-0 pentru Hotspur, care s-a descurcat mult mai bine în absența unor jucători de bază (Harry Kane, Delle Alli și Ben Davies).

HotNews.roFoto: Hotnews

Vezi aici un rezumat extins al partidei dintre Tottenham și Borussia Dortmund.

Prima repriză a fost una de tatonare, în care nemții au dat impresia că pot fi periculoși și pot marca un gol care ar fi oferit mai multe șanse pentru returul de pe Westfalenstadion. Hugo Lloris a reușit o intervenție spectaculoasă la lovitura de cap a lui Zagadou, în timp ce vedetele Sancho și Pulisic nu au luat cele mai bune decizii în fața porții adverse. Lipsa unui număr 9 veritabil pe teren (Paco Alcacer a lipsit din cauza unei accidentări) s-a văzut în multe momente ale jocului, Mario Gotze fiind capăt de linie pentru majoritatea ocaziilor nemților.

Tottenham a preluat complet controlul în repriza secundă (cinci șuturi pe poartă din 11 încercări; 55% posesie) și a marcat încă din minutul 47 (Heung-min Son a transformat centrarea lui Vertonghen cu un șut fără preluare, la care Burki a rămas încremenit pe linia porții). Reacția lui Lucien Favre a întârziat să apară (prima schimbare a venit în minutul 77, când l-a înlocuit pe Zagadou cu Schmelzer), iar englezii au mai dat lovitura de două ori: în minutul 83, Vertonghen s-a desprins din marcajul lui Hakimi și și-a completat o noapte de vis (doar a doua oară în perioada petrecută la Spurs când marchează și pasează decisiv în aceeași partidă, după meciul cu Swansea din martie 2013) și în minutul 86, când Llorente (intrat pe teren cu două minute și 26 de secunde în urmă) a înscris la cornerul executat de Eriksen.

Chiar dacă nemții sunt cunoscuți pentru răsturnările spectaculoase, e greu de crezut că Borussia mai poate reveni în returul de pe 5 martie, când va avea în spate "Zidul galben" de pe Westfalenstadion.