Familia fotbalistului Emiliano Sala a făcut un apel către autorităţi pentru ca acestea să continue căutările pentru găsirea pilotului David Ibbotson, relatează The Guardian citat de News.ro.

Prima imagine cu aeronava in care se afla Emiliano SalaFoto: captura dailymail.co.uk

La meciurile din acest weekend din Premier League, jucătorii vor purta banderole negre şi înainte de partida Southampton - Cardiff City se va ţine un minut de reculegere.

La aproape trei săptămâni de când avionul în care se aflau Sala şi Ibbotson s-a prăbuşit în Canalul Mânecii, familia lui Sala are certitudinea faptului că jucătorul a decedat, trupul său fiind găsit în epava avionului. Ibbotson nu a fost însă găsit până acum.

“Vă mulţumim pentru toate dovezile de afecţiune şi susţinere în cea mai dureroasă perioadă din viaţa noastră. A fost de un ajutor infinit de preţios faptul că am văzut întreaga lume mobilizându-se pentru a ne susţine în căutări. Datorită vouă, acum ne putem plânge fiul, fratele. Gândurile noastre se întreaptă spre David Ibbotson şi familia sa, în speranţa că autorităţile vor face tot ce se poate pentru a-l găsi”, a notat familia lui Sala într-un comunicat dat publicităţii vineri.

Noaptea trecută, autorităţile britanice au anunţat că trupul neînsufleţit aflat în epava avionului prăbuşit în Canalul Mânecii şi recuperat, miercuri seară, este al fotbalistului Emiliano Sala.

Epava avionului în care se aflau fotbalistul argentinian Emiliano Sala şi pilotul David Ibbotson a fost găsită, duminică, pe fundul Canalului Mânecii.

Avionul de tip Piper Malibu, în care se afla Sala, a fost dat dispărut, la 21 ianuarie, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi.