Clubul FC Nantes a anunțat că va retrage definitiv tricoul cu numărul 9, cel purtat de atacantul argentinian Emiliano Sala în perioada petrecută la gruparea din Ligue 1 (2015-2018). Decesul lui Sala a fost confirmat joi seară de poliţia din comitatul Dorset (sud-estul Angliei), corpul recuperat din epava avionului care a dispărut deasupra Canalului Mânecii fiind identificat oficial ca fiind cel al jucătorului de 28 de ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu am cuvinte, e o tragedie. Sunt devastat, Emiliano și-a pus amprenta asupra acestui club. Din acest motiv, ca mulți alți suporteri, vreau să-l onorez prin retragerea numărului 9", a anunțat Waldemar Kita, președintele lui FC Nantes.

"Sunt dimineți dificile, deșteptări de coșmar când, din păcate, realitatea te prinde din urmă. Emi a plecat dintre noi...

Sosit pe malul răului Erdre în iulie 2015, Emiliano Sala a cucerit inimile suporterilor lui Nantes. Prin munca sa, furia și bunătatea fără limite, a fost cel mai bun marcator al echipei timp de trei ani la rând.

Omagiile naționale și internaționale care i-au fost aduse sunt pentru persoana și jucătorul care a fost. Pierdem un prieten bun azi, un jucător talentat, un coleg excepțional.

Nu o să uităm nici de pilot și familia sa în această dramă și sperăm ca autoritățile să continue căutările.

FC Nantes, conducerea, staff-ul și jucătorii prezintă familiei lui Sala și a pilotului David Ibbotson, precum și apropiaților lor, sincere condoleanțe. Nu te vom uităm niciodată, Emi", se arată în comunicatul transmis de Nantes.

Corpul recuperat din epava avionului care a dispărut deasupra Canalului Mânecii pe 21 ianuarie a fost identificat oficial ca fiind cel al fotbalistului argentinian Emiliano Sala, a anunţat joi seara poliţia din comitatul Dorset (sud-estul Angliei), potrivit Agerpres.

Medicul legist, însărcinat să stabilească dacă moartea s-a produs din cauza naturale, "va continua să ancheteze circumstanţele acestui deces", a precizat poliţia.

Carcasa avionului monomotor Piper Malibu, care îl transporta pe pilotul în vârstă de 59 ani şi pe fostul atacant al lui FC Nantes, în vârstă de 28 ani, către noul club al acestuia, Cardiff City, a fost localizat duminică, în zona în care încetase să mai emită, în Canalul Mânecii, la o adâncime de 67,7 m, la aproximativ 20 km nord de insula anglo-normandă Guernsey.

Corpul găsit în epavă a fost recuperat joi dimineaţă de o navă a Biroului britanic de anchetă asupra accidentelor aeriene (AAIB), fiind apoi transportat pe insula Portland, în vederea efectuării autopsiei.

Jucătorul argentinian în vârstă de 28 de ani, autor a 12 goluri în prima jumătate a sezonului din Ligue 1 pentru Nantes, fusese transferat la Cardiff City în schimbul unei sume record pentru un club galez, estimată de presă la 17 milioane euro.