Un minut de reculegere și aplauze va fi ținut pe toate terenurile înainte de începerea meciurilor din Ligue 1 și Ligue 2 de la finalul acestei săptămâni, în memoria atacantului argentinian Emiliano Sala, al cărui corp a fost identificat joi, a anunțat Liga Profesionistă de Fotbal din Franţa, potrivit AFP.

Emiliano SalaFoto: lfp.fr

"În această seară și pe tot parcursul weekend-ului, toți vom fi uniți pentru un ultim omagiu adus lui Emiliano", a declarat Nathalie Boy de la Tour, președintele Ligii franceze de fotbal.

"Emiliano a fost un jucător exemplar, o figură în campionatul nostru. El a fost apreciat de toată lumea atât pe teren, cât și în afara acestuia", a spus Noel Le Graet, președintele Federației Franceze de Fotbal (FFF).

Corpul recuperat din epava avionului care a dispărut deasupra Canalului Mânecii pe 21 ianuarie a fost identificat oficial ca fiind cel al fotbalistului argentinian Emiliano Sala, a anunţat joi seara poliţia din comitatul Dorset (sud-estul Angliei), potrivit Agerpres.

Medicul legist, însărcinat să stabilească dacă moartea s-a produs din cauza naturale, "va continua să ancheteze circumstanţele acestui deces", a precizat poliţia.

Carcasa avionului monomotor Piper Malibu, care îl transporta pe pilotul în vârstă de 59 ani şi pe fostul atacant al lui FC Nantes, în vârstă de 28 ani, către noul club al acestuia, Cardiff City, a fost localizat duminică, în zona în care încetase să mai emită, în Canalul Mânecii, la o adâncime de 67,7 m, la aproximativ 20 km nord de insula anglo-normandă Guernsey.

Corpul găsit în epavă a fost recuperat joi dimineaţă de o navă a Biroului britanic de anchetă asupra accidentelor aeriene (AAIB), fiind apoi transportat pe insula Portland, în vederea efectuării autopsiei.