Portughezul Carlos Queiroz a fost numit, joi, antrenor al echipei de fotbal a Columbiei pentru o perioadă de patru ani, fiind prima sa experienţă în America de Sud, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Carlos QueirozFoto: fcf.com.co

"Profesorul Queiroz este, începând de astăzi, noul director tehnic al echipei Columbiei", a anunţat preşedintele Federaţiei columbiene de fotbal (FCF), Ramon Jesurun, într-o conferinţă de presă la Bogota.

Carlor Queiroz, născut în 1953 la Nampula, în Mozambic, pe atunci colonie portugheză, îl înlocuieşte pe argentinianul Jose Pekerman, devenit din 2012 unul dintre oamenii cei mai apreciaţi în Columbia în urma calificării echipei naţionale la Cupele Mondiale din 2014, din Brazilia, şi 2018 în Rusia, după o pauză de 16 ani.

Numirea fostului selecţioner al Iranului pune astfel capăt suspansului pe această temă după ce Columbia era singura echipă din America de Sud care nu avea antrenor cu şase luni înainte de Copa America din Brazilia.

Însă obiectivul principal al lui Queiroz (65 ani) va fi calificarea Columbiei la Cupa Mondială din 2022 din Qatar.

Primul test la cârma Columbiei va fi Copa America, organizată în Brazilia în perioada 14 iunie - 7 iulie, competiţie la care columbienii vor încerca să-şi adjudece pentru a doua oară trofeul după cel cucerit în 2001.